ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ για πλημμύρες στη δυτική Φθιώτιδα

Συντάκτης:  Γιώργος Δελιχάς

Τη διακοπή της πρόσβασης προς τρία χωριά της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η βροχόπτωση και το λιώσιμο του χιονιού, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή με το φόβο πλημμύρας του Σπερχειού ποταμού.

Συγκεκριμένα, η βροχόπτωση και το λιώσιμο του χιονιού εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο παραπόταμος του Σπερχειού, Ίναχος και τα νερά να περάσουν πάνω από το γεφύρι που βρίσκεται έξω από το χωριό Περιβόλι Σπερχειάδας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση προς τα ορεινά χωριά Μάρμαρα, Αργύρια και Κολοκυθιά, στα οποία διαμένουν λιγοστοί κάτοικοι και κτηνοτρόφοι. Μάλιστα τα ορεινά αυτά χωριά αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και από τη χιονόπτωση και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί πλήρως.

Η γέφυρα στον Ίναχο ποταμό είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στις 31 Ιανουαρίου–1 Φεβρουαρίου 2015. Για την προσωρινή εξυπηρέτηση των κατοίκων κατασκευάστηκε ένα προσωρινό γεφύρωμα το οποίο ωστόσο κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα νερά και τις φερτές ύλες, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία και να απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

Αν και ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέας γέφυρας έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου, οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει επιπλοκές σχετικά με διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να σημειώσουμε οι τοπικές αρχές και υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Φθιώτιδας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς η στάθμη του νερού στο Σπερχειό ποταμό έχει ανέβει επικίνδυνα και η συνέχιση της βροχόπτωσης σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού δημιουργεί έντονη ανησυχία για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.