ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΤΣΙΤΗ, αλλά αφήνουν εκτός κάδρου τον Λαυρεντιάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπόδικος επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε προσφάτως ποινική δίωξη για κατ’ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για τα «φέσια» ύψους 126 εκατ. ευρώ της λιπασματοβιομηχανίας ELFE προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος στις εν εξελίξει δίκες της Proton Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχει πλέον και τη δυνατότητα να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Proton Bank ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρέθηκε στη φυλακή για 18 μήνες, αλλά αποφυλακίστηκε το 2014 για λόγους υγείας.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο που είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση του είχε επιβάλει χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, στο Πανόραμα της Βούλας. Στο διάστημα που μεσολάβησε, άγνωστο πως, η δικαστική απόφαση για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα άλλαξε.

Έτσι, ο υπόδικος επιχειρηματίας που έχει σήμερα ορθάνοικτα μέτωπα με τη Δικαιοσύνη βρέθηκε να μπορεί να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος. Δεδομένου ότι η ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της ELFE ασκήθηκε προ μηνών και η υπόθεση είναι ήδη σε ανακριτή, τα ερωτήματα για το πώς ο υπόδικος επιχειρηματίας έλαβε άδεια να ταξιδεύει στο εξωτερικό γίνονται ακόμη πιο επιτακτικά.

Η υπόθεση Πετσίτη

Η ειδική μεταχείριση προς τον Λαυρεντιάδη συμπίπτει με το καταιγισμό αποκαλύψεων γύρω από τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη, τον οποίο πλήρωνε αδρά για υπηρεσίες που παρείχε στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ (72.693 ευρώ το 2016 και συνολικά 128.500 ευρώ το 2017).

Όπως πρώτο απεκάλυψε το Newsbomb.gr ο Μανώλης Πετσίτης είναι ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα Κύπριων δικηγόρων που είναι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore εταιρειών του Λαυρεντιάδη, τις οποίες ο υπόδικος επιχειρηματίας χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα για να «φεσώνει» τη ΔΕΠΑ και να κάνει συναλλαγές αμφίβολης νομιμότητας ακόμη και με νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Και οι αποκαλύψεις για τη σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θόδωρο Κιτσάκο είναι ακόμη στην αρχή. Προ ημερών έγινε γνωστό πως η βίλλα στην Βαρυμπόμπη στην οποία διέμενε μέχρι πρόσφατα ο Μανώλης Πετσίτης, είχε μισθωθεί από τον δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο, στο δικηγορικό γραφείο του οποίου εργάζεται ο γιός του Θόδωρου Κιτσάκου. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δικηγόρος κατέβαλε μηνιαίως από το 2016 ενοίκιο 1.800 ευρώ για το ακίνητο στο οποίο διέμενε ο στενός φίλος του Νίκου Παππά.

Δεδομένου ότι το εν λόγω μίσθωμα έχει διάρκεια ως το 2020, τα συνολικά ενοίκια μόνον για τη «βίλλα Πετσίτη» θα ανέλθουν στα 86.400 ευρώ! Το ότι η σχέση Πετσίτη – Κιτσάκου –Λαυρεντιάδη έρχεται να επιβεβαιωθεί και από αυτή την πτυχή καθιστά τις κατηγορίες σε βάρος του Λαυρεντιάδη, ακόμη πιο σοβαρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr μετά το πλήθος των δημοσιευμάτων και τις αναφορές των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία φέρεται να ζήτησε να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα για τον Μανώλη Πετσίτη.

Αργεί η Δικαιοσύνη

Ο υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλης Κολογήρου έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής πως από την στιγμή που οι διώξεις για την υπόθεση της ELFE- ΔΕΠΑ είναι στο στάδιο της προανάκρισης, ο ίδιος δεν θα σχολιάσει τοποθετήσεις των εμπλεκομένων. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί παρά να ασχοληθεί με τα όσα καταγγέλλονται περί μεγάλων καθυστερήσεων στην διεξαγωγή των εν εξελίξει δικών που αφορούν στα πεπραγμένα Λαυρεντιάδη.

Η δίκη της Proton Bank, η οποία εκκίνησε το 2014 προχωρεί με αργούς ρυθμούς, η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, άρχισε πάλι από μηδενική βάση – και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχουν οριστεί αναπληρωτές δικαστές, ενώ σε εκκρεμότητα στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είναι η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία ο Λαυρεντιάδης και άλλα τέσσερα πρόσωπα θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της Νεοχημικής.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εισήγηση στηρίζεται σε μήνυση που είχαν καταθέσει επτά τράπεζες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ήδη από τον Ιούλιο του 2012! Νομικοί κύκλοι με ρόλο πολιτικής αγωγής σε κάποιες εκ των προαναφερομένων υποθέσεων, αναφέρουν πως οι πρακτικές για την καθυστέρηση των εν λόγω δικών δεν έχουν προηγούμενο και πως θα πρέπει να ζητηθεί από την ηγεσία της Δικαιοσύνης να δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση των συγκεκριμένων σκανδάλων, που ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ τόσο το Δημόσιο όσο και ιδιώτες επενδυτές.

Τονίζουν δε πως η πρωτοφανής μεταχείριση της οποία τυγχάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Στο ίδιο πλαίσιο το Newsbomb.gr έχει λάβει συγκεκριμένες καταγγελίες για ενεργές σχέσεις πολιτικών, αλλά και επιφανών στελεχών του δημοσίου βίου, με τον υπόδικο επιχειρηματία τις οποίες και διερευνά. Και από ότι προκύπτει από μια σειρά από στοιχεία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εξακολουθεί να έχει ισχυρές διασυνδέσεις με όλο το φάσμα των εξουσιών. Το κατά πόσο αυτές οι σχέσεις θα εξακολουθήσουν να τον κρατούν εκτός φυλακής μένει να φανεί…

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.