Είχε προγραμματίσει να καταθέσει στον ανακριτή για όσα ήξερε σχετικά με την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και των παραλείψεων του ΟΣΕ.
Ήταν μεσημέρι Κυριακής, 26 Μαρτίου 2023, τρεις εβδομάδες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όταν ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, έχασε τη ζωή του σε ένα εξαιρετικά ύποπτο τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή λεωφόρο. Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 2:25 το μεσημέρι, όταν ο Χρυσάγης, ηλικίας 66 ετών, οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση προς το Σούνιο, επιχείρησε να προσπεράσει ένα προπορευόμενο βαν και, χτυπώντας το στο πίσω μέρος, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Ωστόσο, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και από διερχόμενους οδηγούς που καταγράφηκαν την ώρα του συμβάντος, δείχνουν μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες για τις συνθήκες του ατυχήματος. Η αυτοψία στο σημείο του συμβάντος αποκαλύπτει ενδείξεις που δείχνουν ότι το τροχαίο δεν ήταν τυχαίο, ενώ τα γεγονότα που ακολούθησαν οδήγησαν στη διαμόρφωση θεωριών που συνδέουν την τραγωδία με πιθανές ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Η αξία της μαρτυρίας του Κωνσταντίνου Χρυσάγη την περίοδο που έχασε τη ζωή του ήταν τεράστια, καθώς, ως διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, είχε πλήρη γνώση των προμηθειών, των δαπανών και του προϋπολογισμού όλων των σιδηροδρομικών δικτύων της χώρας. Είχε αναλάβει πρόσφατα τη θέση του προϊσταμένου και, μόλις οκτώ μέρες πριν το θάνατό του, είχε συμμετάσχει σε μια σύσκεψη υπό τον τότε υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, κάτι που αποτελεί την τελευταία γνωστή φωτογραφία του.
Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο περίεργη όταν διαπιστώνεται ότι, την 28η Φεβρουαρίου του 2023, τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, ο Χρυσάγης ήταν σε υπηρεσία, αν και η χώρα ήταν βυθισμένη στη θλίψη, με τα γραφεία του ΟΣΕ να μετρούν τις συνέπειες της φονικής σύγκρουσης. Στις 18 Μαρτίου, μόλις 18 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Χρυσάγης συμμετείχε σε μια ακόμη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ, από την οποία προέκυψε μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται σε στενές επαφές με τον Γεραπετρίτη, γεγονός που προσθέτει ακόμη περισσότερη ένταση στις υποψίες που περιβάλλουν την περίεργη αυτή υπόθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του Χρυσάγη, εκείνος ήταν εξαιρετικά πιεσμένος και ψυχολογικά εξουθενωμένος, λόγω της έντονης πίεσης που βίωνε. Μάλιστα, ο Χρυσάγης είχε εκμυστηρευτεί ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και, λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, είχε αποφασίσει να κάνει μια σύντομη βόλτα με τη μηχανή του για να χαλαρώσει. Όταν έφτασε στο σημείο του τροχαίου, η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει από τον έλεγχό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα της ζωής του, ο Χρυσάγης βρισκόταν συνεχώς υπό πίεση, κάτι που ενδέχεται να τον οδήγησε στο να πάρει μια απόφαση που θα αποβεί μοιραία.
Στο σημείο του συμβάντος, οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από δημοσιογραφική αυτοψία, καταδεικνύουν ότι ο Χρυσάγης, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα μαύρο αυτοκίνητο που τον πίεζε διαρκώς και με μεγάλη ταχύτητα από πίσω, αναγκάστηκε να βγει στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, σε έναν πολύ στενό δρόμο, για να προσπεράσει το βαν. Ωστόσο, την ώρα που επιχειρούσε να το προσπεράσει, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε την πτώση του και τη μεταφορά του στο αντίθετο ρεύμα, όπου τον χτύπησε ένα Mini Cooper και τον σκότωσε.
Ο οδηγός του βαν, το οποίο αρχικά χτύπησε ο Χρυσάγης, επιβεβαίωσε τη μαρτυρία ότι υπήρχε πίεση από το μαύρο αυτοκίνητο και ότι ο Χρυσάγης αναγκάστηκε να βγει στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγει το όχημα που τον ακολουθούσε. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη σύγκρουση με το Mini Cooper, αποδεικνύει την αλυσίδα των ατυχών γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Χρυσάγη.
![](https://i0.wp.com/primenews.press/wp-content/uploads/2025/02/image-19.png?resize=800%2C363&ssl=1)
Πολύ σοβαρό είναι επίσης το γεγονός ότι, στις 18 Μαρτίου, ο Χρυσάγης είχε διαπληκτιστεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Μεταφορών, καθώς φημολογείται ότι ο Χρυσάγης είχε εμπλακεί σε καταγραφές και επεξεργασία ηχητικών ντοκουμέντων που σχετίζονταν με τα γεγονότα του ΟΣΕ. Υπήρχαν φήμες που ήθελαν τον Χρυσάγη να ήταν εκείνος που είχε συμμετάσχει στην «κοπτοραπτική» των ηχητικών ντοκουμέντων, κάτι που ο ίδιος δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ, αλλά το οποίο είχε συζητηθεί έντονα στο παρασκήνιο.
Μετά τις 18 Μαρτίου, ο Χρυσάγης είχε προγραμματίσει να καταθέσει στον ανακριτή για όσα ήξερε σχετικά με την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και των παραλείψεων του ΟΣΕ. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ανέφεραν ότι κάποιοι είχαν συμφέρον να τον εμποδίσουν να μιλήσει, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να έχει προκαλέσει πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
Η ακριβής φύση των γεγονότων γύρω από το τροχαίο ατύχημα που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Χρυσάγη παραμένει ασαφής και αναζητείται η πλήρης αλήθεια, η οποία ενδέχεται να συνδέεται με τις κρίσιμες πληροφορίες που είχε στην κατοχή του για τις σιδηροδρομικές υποθέσεις της χώρας.