Ποιοί είναι οι ”μνηστήρες” για τον διαγωνισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης

Εκτός από την ιταλική εταιρεία Azienda Trasporti Milanesi (ΑΤΜ), αίτημα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον μεγάλο διαγωνισμό του ΟΣΕΘ ύψους 602 εκατ. ευρώ για τις περιαστικές λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης υπέβαλε και η ισπανοβρετανική Automoviles Luarca (ALSA).

Με δύο από τους υποψήφιους επενδυτές να ζητούν την παράταση, η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετατέθηκε από τις 23 Οκτωβρίου στις 7 Νοεμβρίου 2024. Η αναβολή των 15 ημερών κρίνεται επουσιώδης, καθώς ο στόχος παραμένει η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων στον διεθνή διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τους τρεις βασικούς υποψηφίους που έχει ήδη αναφέρει το powergame.gr – από Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία – ενδιαφέρον εκδήλωσε και ένας σημαντικός Ευρωπαίος παίκτης στον τομέα των αστικών και υπεραστικών μεταφορών, η βρετανική πολυεθνική Mobico Group.

Η ALSA και ο όμιλος της Mobico

 
O CEO της Mobico group, Ignacio Garat

Η ισπανική ALSA, που πέρυσι έκλεισε έναν αιώνα ζωής, είναι από το 2005 θυγατρική του ομίλου Mobico, οικονομικού φορέα που στη Βρετανία όλοι γνωρίζουν ως Νational Express. H ΑLSA, που παρέχει συγκοινωνιακό έργο, με λεωφορεία σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών σε Μάλτα και Κύπρο, για περισσότερα από 20 χρόνια, λειτουργεί λεωφορειακές αστικές γραμμές και σε πόλεις του Μαρόκου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο group within a group, με ετήσιο κύκλο εργασιών 1,3 δισ. ευρώ, περισσότερους από 17.000 υπαλλήλους, πάνω από 6.200 λεωφορεία, που μεταφέρει περί τα 588 εκατομμύρια επιβάτες.

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΣΕΡΡΩΝ 
 
Οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Στέφανος Τσόλης και ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, Ηλίας Παπαγεωργίου.

Η πολυμμετοχική εταιρεία κατεβαίνει σε ενιαίο σχήμα μαζί με την ΚΤΕΛ Σερρών ΑΕ και εταιρεία τεχνολογίας που θα αναλάβει την εφαρμογή συστήματος Τηλεματικής – ITS, δηλαδή εφαρμογών ευφυούς συστήματος μεταφορών. Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχήμα των τριών είναι έτοιμο να καταθέσει φάκελο.

Οι Ιταλοί της ATM Milan

Από την πλευρά της, αυτόνομα θα κατέβει στον διαγωνισμό η ιταλική Azienda Trasporti Milanesi (ΑΤΜ), η οποία ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί τον έναν από τους δύο εταίρους της ΤΗΕΜΑ ΑΕ, της εταιρείας, που ανέλαβε λειτουργός του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η ΑΤΜ λειτουργεί το Μετρό, το Τραμ, αλλά και 122 γραμμές λεωφορείων στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.
Ο Πρόεδρος της ATM , Arrigo Giana
H Τουρκική Gursel

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκικής εταιρείας Gürsel , που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό αστικών συγκοινωνιών. Ο κ.Levent Biran, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. Türker Karahasan, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Serkan Gedik και την εμπορική ακόλουθο του Τουρκικού προξενείου, Gülcan İren.

Υπάρχει όμως και τέταρτος ενδιαφερόμενος για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, η τουρκική Gür-Sel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, εισηγμένη στο Borsa Istabul, η οποία, με 7.500 λεωφορεία διάφορων τύπων, δραστηριοποιείται στις αστικές, υπεραστικές και τουριστικές μεταφορές, ενώ δραστηριοποιείται επίσης, με θυγατρική επιχείρηση, στη Γερμανία, αλλά και στην Ιορδανία.a

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.