Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Εξάρχου, Αλαφούζος, Λάτσης, παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή

Ποιοι επιχειρηματίες είναι απέναντι στον Μητσοτάκη και ποιοι δίπλα του;

Οι εφοπλιστές βγήκαν στην στεριά… αναλαμβάνουν ρόλο, επενδύουν και ελέγχουν με πολλές έννοιες την οικονομική και πολιτική σκηνή…
Ενίοτε παρεμβαίνουν δυναμικά

Σας γράψαμε πρόσφατα ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη πλέον έχει μένος – πνέει τα μένεα – με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.
Δεν είναι μόνο το πρόστιμο στην Motor Οil.
Είναι το γεγονός ότι επιχειρηματίες- κολλητοί της κυβέρνησης με τις ευλογίες Μητσοτάκη προσπαθούν να κερδίσουν χώρο στην αγορά του πετρελαίου και της κυβέρνησης.
Να σημειώσουμε ότι ο Βαγέλλης Μυτιληναίος τα έχει βρει με την οικογένεια Βαρδινογιάννη… γιατί προσβλέπει στο μέλλον… στην Helleniq Energy πρώην ΕΛΠΕ. 
Ένα το κρατούμενο.
Όμως, δεν είναι μόνο ο Βαρδινογιάννης που θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη.

Και όταν λέμε να ρίξει, δεν έχει πρόβλημα σε συγκυβέρνηση με άλλον Πρωθυπουργό, αρκεί να μην είναι στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης…

Είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έχει συμφωνήσει να στηρίξει δυναμικά την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, τόσο τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Στέφανο Κασσελάκη.
Για κάποιο λόγο δεν τον ξεγράφει, θεωρεί ότι είναι η κινητήρια δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να επιστρέψει.
Θα το κάνει μέσα από τις τάξεις της Ελευθεροτυπίας ενώ το Βήμα και τα ΝΕΑ θα παίξουν έναν πιο κεντρώο ρόλο.

Οι άλλοι επιχειρηματίες του χώρου τι θα πράξουν;

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται να αγοράσει κανάλι για να στεγάσει την Ναυτεμπορική.
Η φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον δεξιό μπλοκ δεν ευνοεί καμία στήριξη στον Μητσοτάκη.
Μάλλον το αντίθετο, θα στηρίξει κάθε δεξιά φωνή απέναντι στην σημερινή κεντρώα ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης θα μείνει με τον Αλαφούζο, κυρίως τον Γιάννη, διότι ο Θέμις δεν έχει και υψηλές προσδοκίες πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, ο Μητσοτάκης έχει αναπτύξει σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, το κανάλι του οποίου θέλει να πάρει ο Μάριος Ηλιόπουλος γιατί ουσιαστικά βάζει μέσα έναν νέο παίκτη.
Και φυσικά εξαιρετική παραμένει η σχέση του Μαξίμου με την οικογένεια Λάτση αλλά και τον Μυτιληναίο…
Ειδικά με την οικογένεια Λάτση ο Μητσοτάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις σίγουρα πολύ καλύτερες από τις σχέσεις της Μαριάννας Λάτση με τον Σπύρο Λάτση που δεν είναι και οι καλυτερότερες.

Όσο για τους εφοπλιστές Μπάκο και Καυμενάκη και τον επιχειρηματία Εξάρχου, αυτοί στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά κοιτάζουν και την επόμενη μέρα που δεν είναι… μακριά!
Μπορεί να ειπωθεί ότι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά προφανώς έχουν πάντα τα μάτια τους ανοικτά παρακολουθώντας το πολιτικό σύστημα από κοντά.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.