Τέμπη: Τραυματίας με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη – «Ντρέπομαι που σας μιλάω, νιώθω επαίτης»

Μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, κατά την οποία τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Θεόδωρος Κατσιούλης, καταγγέλλει πως ενώ διαγνώστηκε με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη.

Μιλώντας στην εκπομπή “Τώρα Μαζί” στο ΟΡΕΝ, ο Θεόδωρος Κατσιούλης αναφέρει: «Ξεκίνησα πάλι να έχω άγχος γιατί αναβιώνω όλα τα γεγονότα, τα οποία πραγματικά, να μη τα ζήσει κανένας και αυτό που είπα στον εφέτη ανακριτή την προηγουμένη βδομάδα που με φώναξε, του είπα, “να μην ξανασυμβεί”. Να μην ξανασυμβεί! Δεν μπορεί κανένας, αν δεν το ζήσει, να καταλάβει αυτό που έγινε».

«Μετά την τράκα, επακολούθησε η κόλαση»

«Δεν ήταν μια τράκα. Μετά την τράκα επακολούθησε η κόλαση. Πραγματικά η κόλαση. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς ούτε να το ξεχάσεις σε τρία χρόνια, ούτε σε 103 χρόνια. Αυτή τη στιγμή παίρνω τριών ειδών φάρμακα για να μπορώ να σας μιλήσω τώρα. Κάναμε την αίτηση τότε που μας είπε το κράτος και πέρασα τον Ιούλιο του 2023 από την ΑΣΗΕ, η οποία έβγαλε 70% αναπηρία. Εγώ εισέπνευσα και τοξικές ουσίες, επομένως έχω και βρογχίτιδα. Και εκείνη την εποχή έπαιρνα αγωγή από το νοσοκομείο της Λάρισας που ήμουν, ώστε να μπορώ να αναπνεύσω, γιατί νόμιζε η ψυχίατρος ότι ήταν από το άγχος. Αλλά τελικά ήταν και από την αγωγή. Πήρα την αγωγή, ήμουν καλύτερα στην αναπνοή και για αυτό αφαίρεσαν αυτό το ποσοστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι έγινε εσκεμμένα αυτός ο νόμος»

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο ΟPEN,  δεν μπορούσε ούτε καν να μιλήσει στην επιτροπή και τον κρατούσε όρθιο ο γιος του.

«Πιστεύω ότι έγινε εσκεμμένα αυτός ο νόμος. Ήρθε μετά ο κ. υπουργός και ο κ. Πλεύρης, τους είχα ακούσει. Εμάς δεν ήρθε να μας επισκεφθεί κανείς. Έβγαλαν μετά αμέσως έναν νόμο φωτογραφικό για μόνιμη αναπηρία. Και μας είπαν στην επιτροπή εμάς, “δεν θα ξαναέρθετε από εδώ, θα περάσετε επιτροπή”. Και θέλω επίσης να πω, ότι εγώ δεν ήμουν σε κατάσταση, δεν μπορούσα να πάω στην δουλειά, είχα πρόβλημα να ζήσω. Και πήγα τελικά στο ΙΚΑ και μου είπαν πως αυτοί δεν δέχονται την απόφαση της ΑΣΗΕ. “Πρέπει να περάσεις ΚΕΠΑ”, μου είπαν. Αυτό είναι η χειρότερη κόλαση από εκείνο το βράδυ. Ας μη μας κορόιδευαν!», επεσήμανε ο κ. Κατσιούλης.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς που με βοήθησαν αλλά το σύστημα δεν βοήθησε. Ντρέπομαι τώρα που σας μιλάω, θέλω να πάω να κρυφτώ. Νιώθω επαίτης. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς να το ξεπεράσεις» κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.