Έτοιμο το «ελληνικό FBI» – Αυτοί είναι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που θα το στελεχώσουν

Σε αναδιάρθρωση προχώρησε σήμερα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων και των ταξιάρχων που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ, η οποία θα ονομάζεται «Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος» και θα λειτουργεί στα πρότυπα του FBI των ΗΠΑ.

Στην «Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος» υπάγονται μεταξύ άλλων η Δίωξη Ναρκωτικών, το τμήμα Ανθρωποκτονιών, το τμήμα Διαρρηκτών – Ληστειών, το τμήμα Εκβιαστών και το Οργανωμένο Έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητής της νέας υπηρεσίας θα είναι ο υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, ενώ υποδιευθυντής αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γιώργος Τζήμας, που ήταν διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ταξίαρχος Γιώργος Μάγγας μετακινείται από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία καταργήθηκε και όπου ήταν διευθυντής, στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ως διευθυντής. Ο ταξίαρχος Γιάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων μετακινείται στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Β’ υποδιευθυντής.

Η Αντωνία Λεούση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετακινείται στο Γραφείο κ. Προισταμένου Επιτελείου. Ο Αλέξης Κωτσιόπουλος από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη ΓΑΔΑ. Ο ταξίαρχος Γιώργος Μπουροδήμος από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στη ΓΑΔΑ. Ο Βασίλης Παπακώστας από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ως προϊστάμενος.

Ο Αλέξανδρος Σταματίου στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως βοηθός. Ο Κωνσταντίνος Αθανασάκος από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως διευθυντής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.