Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια»

Έστειλε σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατέθεσε επίσημο αίτημα για την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (γνωστού ως 13ου και 14ου μισθού) για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι η χώρα έχει πλέον βγει από την εποχή των Μνημονίων.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε εγγράφως στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, και του διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών. Η Ένωση δείχνει αποφασισμένη να προωθήσει το ζήτημα και, εάν χρειαστεί, να το οδηγήσει στη δικαστική οδό.

Η κατάργηση των δώρων στο δημόσιο τομέα είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των Μνημονίων, ως μέτρο λιτότητας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ένωση στην ανακοίνωσή της, ο λόγος για την κατάργηση αυτή δεν υφίσταται πλέον, καθώς η Ελλάδα έχει περάσει στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή». Το αίτημα υπογραμμίζει ότι τα επιδόματα εξακολουθούν να ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και θεωρείται δίκαιο να επανέλθουν και στον δημόσιο, καθώς αποτελούν κατακτήσεις εργατικών αγώνων που κερδήθηκαν κάτω από δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Η Ένωση καλεί σε ευρύτερη κοινωνική στήριξη του αιτήματος και αναμένει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για περαιτέρω συζήτηση του ζητήματος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο.

Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του.

Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.