Πρώτη απάντηση από επίσημα χείλη στην προκλητική ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε την Πέμπτη από την Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, απαντώντας στην ρητορική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία: «Τα Δωδεκάνησα έχουν ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και 12 ναυτικά μίλια».

Με αφορμή την επέτειο για τα 81 χρόνια από την βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» ο ΥΠΕΘΑ επεσήμανε:

«Η γεωστρατηγική σημασία των νησιών των Δωδεκανήσων είναι προφανής σε όλους, καθώς η εγγύτητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι το κρίσιμο στοιχείο.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η Λέρος και όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και χωρικά ύδατα έως 12 μίλια, όπως ακριβώς προβλέπει η διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτελεί εθιμικό δίκαιο και δεσμεύει τους πάντες, ακόμη και όσους δεν την έχουν υπογράψει».

 

Πρόκειται για την πρώτη απάντηση από επίσημα χείλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προκλητική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Δένδιας θα παρακολουθήσει το βράδυ την τακτική άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 B’» στην περιοχή ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (AΔTE).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.