Σάλος με το «Drag Show» σε φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Μαρινάκης: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις αντιδράσεις»

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για φεστιβάλ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πρόγραμμα του οποίου υπάρχει ένα «Drag Show».

Οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς το «2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Συνύπαρξη» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο μιας ημέρας εκδηλώσεων για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στον πολιτισμό, την ορατότητα των LGTBQI ατόμων και με την αλληλεπίδραση σε κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.

Βελόπουλος: Σας ενδιαφέρει μόνο η Woke ατζέντα και η πλύση εγκεφάλου

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην ομιλία του στην Βουλή. «Δεν σας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Δεν σας ενδιαφέρουν οι Έλληνες. Σας ενδιαφέρει μόνο η Woke ατζέντα και η πλύση εγκεφάλου. Έχετε γίνει όλοι νεοκαλβινιστές και όποιος διαφωνεί τον εξαλείφετε με τη μορφή του έντονου ελέγχου, της κριτικής, του μποϋκοτάζ, της στοχοποίησης» ανέφερε.

«Δείτε εδώ την αφίσα. Οργανώνεται drag show για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Δηλ. πραγματικά επιχειρείται πλύση εγκεφάλου υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατία και του υπουργείου πολιτισμού. Αν λοιπόν εσείς θέλετε να αποδείξετε ότι είστε υπέρ της δημοκρατίας, αφού αυτό το βιβλίο η ΝΔ δεν το αποσύρει, εμείς καταθέτουμε σήμερα πρόταση προαιρετικότητας του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Γιατί αυτό δεν είναι σεξουαλική αγωγή, αλλά μάθημα εκχυδαϊσμού» συνέχισε.

Και κατέληξε: «Αντί να γίνεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μικρά παιδιά, σε ανήλικους μαθητές, που δεν έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν ό,τι τους σερβίρει ο διδάσκων, εμείς προτείνουμε να θεσπιστεί νομοθετικά, η διενέργεια σεμιναρίων στα σχολεία από ειδικούς στους ίδιους τους γονείς, για να χειριστούν εκείνοι τα παιδιά τους. ποιος αγαπά περισσότερο το παιδί η μάνα και ο πατέρας ή ο ξένος; Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το παιδί τους».

Μαρινάκης: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις αντιδράσεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτώμενος για τις αντιδράσεις ανέφερε ότι συμμερίζεται απόλυτα και ότι η αιγίδα από έναν κρατικό φορέα δεν πρέπει να δίνεται αψήφιστα και χωρίς έλεγχο.

Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν μια σειρά από αιτήματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα» που αξιολογήθηκαν από τον «τότε υφυπουργό Πολιτισμού» και η έγκριση δόθηκε έπειτα από θετική εισήγηση της Επιτροπής που δεν συνόδευε το αναλυτικό πρόγραμμα. Προσέθεσε ότι πρέπει να γίνεται εξαντλητικός έλεγχος και εκτίμησε ότι δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις των πολιτών.

«Τις οποίες αντιδράσεις συμμερίζομαι απόλυτα, να σας πω. Γιατί εδώ μιλάμε για μια διαδικασία που είναι η χορήγηση αιγίδας από έναν κρατικό φορέα, εν προκειμένω από το Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, η οποία δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα και χωρίς εξαντλητικό έλεγχο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, εδώ είχαμε μια σειρά από αιτήματα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα», εκατοντάδες αιτήματα, τα οποία αξιολογήθηκαν όλα συνολικά, μετά από εισήγηση στον τότε αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού, όχι τον εν ενεργεία, χωρίς όμως τα αιτήματα αυτά και το συγκεκριμένο αίτημα να συνοδεύεται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Άρα, η έγκριση δόθηκε μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής, η οποία όμως εισήγηση δεν συνόδευε το αναλυτικό πρόγραμμα. Άρα, δεν ενέκρινε, γνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο αρμόδιος Υφυπουργός. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε εξαντλητικό έλεγχο και δεν σημαίνει ότι οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν υπερβολικές, σε καμία περίπτωση. Αλλά, για να μην φτάσουμε να κατηγορούμε χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα, αυτά είναι τα δεδομένα. Σίγουρα μέτρησε στην έγκριση και η αξιοπιστία του φορέα του Ιδρύματος Κακογιάννης. Άρα, είναι λογικές οι ανησυχίες των πολιτών, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Και προφανώς, στο εξής, κάτι που συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν δίνεται η αιγίδα, πρέπει να γίνεται εξαντλητικός έλεγχος της κάθε εκδήλωσης και του αναλυτικού της προγράμματος για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.