Μεταναστευτικό: Ανησυχία στην Αθήνα μετά την απόφαση της Γερμανίας για «σκληρούς» ελέγχους στα σύνορα – Τι φοβούνται οι Αρχές

Στον Έβρο μεταβαίνει την Δευτέρα (16/09) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία επίσκεψη που έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, και δεν θα μπορούσε να θεωρείται άσχετη, έπειτα από την απόφαση της Γερμανίας και την ανακοίνωσή της να πραγματοποιεί αυστηρούς και «σκληρούς» ελέγχους τα σύνορά της με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, και να μην δέχεται άλλους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Γερμανίας έχει σημάνει συναγερμό στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, καθώς πρόκειται για μία χώρα που όλοι οι μετανάστες θέλουν να καταλήγουν και εκτιμάται πως θα μετατοπιστούν οι προσφυγικές ροές, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί και το βάρος σε πολύ συγκεκριμένες χώρες.

Ως πρώτη χώρα εισόδου, είναι η Ελλάδα, καθώς και η Ιταλία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Ισπανία. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το enikos.gr, αυτό που «φοβίζει» ιδιαιτέρως τις Αρχές και την ΕΥΠ, είναι το γεγονός, όχι τόσο ότι θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια μετανάστες σε βάθος χρόνου, αλλά ότι όσοι μετανάστες δυσαρεστηθούν, ενδέχεται στο μέλλον να οργανωθούν σε πυρήνες και να ξεκινήσουν ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου που δεν είχαν πειράξει στο παρελθόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με την ανησυχία να υπάρχει, πραγματοποιήθηκε μία κοινή σύσκεψη μεταξύ Αξιωματούχων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, ενώ παράλληλα Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με ομόλογες υπηρεσίες, κυρίως χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα που έχει προκύψει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.