Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «βραχυκύκλωσαν» την κοινωνία, φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση

Πράσινη ενέργεια και… πράσινα άλογα – H «πράσινη μετάβαση» έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη ένα εργαλείο για διαφθορά και υπερπλουτισμό των λίγων σε βάρος των πολλών

Κόντρα στο «αγνό» ξεκίνημα που στόχο είχε την προστασία του περιβάλλοντος από τον ανθρώπινο αντίκτυπο, η «πράσινη μετάβαση» έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη ένα εργαλείο για υπερπλουτισμό των λίγων σε βάρος των πολλών.

Επιπλέον, αν διαβάσετε την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Προοπτικές Απασχόλησης 2024: Η Μετάβαση στο Net Zero και η Αγορά Εργασίας», θα δείτε ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων παγκοσμίως θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της πράσινης μετάβασης.

Η έκθεση απεικονίζει τη φτωχοποίηση των πολιτών και υποδηλώνει ανεπαίσθητα ότι η επίτευξη του ουδέτερου επιπέδου εκπομπών (Net Zero) θα αποτελέσει σημαντικά μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Τι σημαίνει αυτό: Ότι ο απλός πολίτης, θα είναι πιο φτωχός. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το 20% των εργαζομένων παγκοσμίως θα ευνοηθούν από τις νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πράσινης ενέργειας. Ωστόσο, το υπόλοιπο 80% θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρεται ότι «τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και τα αγροτικά νοικοκυριά συνήθως ξοδεύουν περισσότερα σε αγαθά και υπηρεσίες με μεγαλύτερα αποτυπώματα άνθρακα, όπως ενέργεια και τρόφιμα, επειδή είναι συνήθως απαραίτητα αγαθά».

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνει και ο οικονομολόγος Daniel Lacalle, οι πολιτικές μετριασμού του κλίματος αυξάνοντας τη σχετική τιμή των αγαθών έντασης άνθρακα, θα επηρεάσουν δυσανάλογα αυτά τα νοικοκυριά ως καταναλωτές, με ισχυρό αντίκτυπο στην πραγματική αξία του εισοδήματος και των μισθών τους.

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην τιμολόγηση του άνθρακα σε πολλές χώρες έχουν πράγματι αποδειχθεί οπισθοδρομικές.

Η ανακύκλωση των εσόδων από τους φόρους άνθρακα με τη μορφή επιδομάτων προς τα νοικοκυριά μπορεί να καταστήσει αυτό το είδος μεταρρύθμισης προοδευτικό. Όμως, η στόχευση αυτών των επιδομάτων προς τις ανάγκες των νοικοκυριών είναι το κλειδί για την αποδοτικότητα του κόστους.

«Έτσι, είμαστε καταδικασμένοι. Κοιτάξτε το καταστροφικό αποτέλεσμα του φόρου άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι έχει κάνει στον πληθωρισμό αγαθών και υπηρεσιών και τη ευρεία αύξηση της δυσαρέσκειας μεταξύ των πολιτών», σχολιάζει ο Daniel Lacalle, συνεχίζοντας:

«Γιατί γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα αντιμετωπίσουν τον οπισθοδρομικό αντίκτυπο των κεϋνσιανών πολιτικών; Γιατί δεν το έχουν κάνει ποτέ. Το να υποστηρίζεις ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική είναι ανεύθυνο όταν η ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει τα καταστροφικά αποτελέσματα των “περιεκτικών” πολιτικών και αναδιανεμητικών πολιτικών από το 2019».

Η έκθεση χαιρετίζει τα καλά νέα για τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Ωστόσο, αυτή η δημοσίευση αποτυγχάνει να αναγνωρίσει την ευκολία χειραγώγησης των ποσοστών ανεργίας. Πράγματι, η έκθεση δεν κάνει αυτή τη σύνδεση, αλλά υπογραμμίζει πώς η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό έχει παραμείνει στάσιμη ή μειώθηκε και πώς μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί ενώ οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο έχουν πέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί αλλά οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο είναι σταθερές, το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία έχει υποχωρήσει και οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί, τότε δεν υπάρχει πραγματική βελτίωση στην απασχόληση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο έχουν μειωθεί σε όλες τις χώρες εκτός από τρεις από το σύνολο του ΟΟΣΑ και η αύξηση των πραγματικών μισθών είναι αρνητική στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε πολλές άλλες οικονομίες.

Τώρα θυμηθείτε ότι αυτά τα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία έρχονται μετά το μεγαλύτερο λεγόμενο “πακέτο κινήτρων” εδώ και δεκαετίες. Το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα, σε συνδυασμό με ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο αύξησης του δημόσιου χρέους, άφησε τους εργαζόμενους φτωχότερους. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι η πράσινη μετάβαση θα αυξήσει τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και θα προκαλέσει σημαντική μετατόπιση εργατικού δυναμικού με χαμηλή ειδίκευση.

(…) Ο κεϋνσιανισμός οδηγεί πάντα σε κακές επενδύσεις, κακή κατανομή κεφαλαίων, υψηλότερο χρέος και χειρότερα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη για έναν πολύ απλό λόγο: οι κυβερνήσεις δεν έχουν καλύτερες ή περισσότερες πληροφορίες για τις απαιτήσεις της κοινωνίας και ξοδεύουν χρήματα που προέρχονται από κάποιον αλλού. (…)

Η εποχή των κεϋνσιανών σχεδίων τόνωσης έχει διαβρώσει τη μεσαία τάξη και δημιούργησε επίπεδα ρεκόρ δημόσιου χρέους. Η πράσινη μετάβαση, το απόλυτο κεϋνσιανό σύστημα που επιβάλλει η κυβέρνηση από πάνω προς τα κάτω, θα προσθέσει επίμονο πληθωρισμό και εξαθλίωση.

«Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το καθαρό μηδέν είναι να αφήσετε την τεχνολογία να ανθίσει, να επιτρέψετε στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τις ανοιχτές αγορές να λειτουργήσουν με τον τρόπο τους και να δημιουργήσετε μια μετάβαση που ωφελεί την πλειοψηφία με φθηνότερα και καθαρότερα αγαθά και υπηρεσίες», καταλήγει ο οικονομολόγος.

Οι ανεμογεννήτριες που κρύβουν διαφθορά, και η απάτη της πράσινης ανάπτυξης

Μια ανεμογεννήτρια, κοστίζει 2,25 εκατ ευρώ. Ο πυλώνας, ο μηχανισμός, ο έλικας, κοστίζουν 2,25 εκατ ευρώ… ή μήπως όχι;

Οι περιπτώσεις της Βόρειας Εύβοιας και της Μάνης στην Νότια Λακωνία, έρχονται να αποδείξουν την σήψη και την διαφθορά και κυρίως την δωροδοκία.

Ενώ μια ανεμογεννήτρια, κοστίζει 2,25 εκατ ευρώ οι εταιρίες ενέργειας δημιουργούν – βάζουν στην άκρη κεφάλαια τα οποία χρησιμοποιούν για να εξαγοράζουν πολίτες και δήμους.

Έρχεται να αποδείξει ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι μια απάτη, είναι προπαγάνδα για να βολευτούν οι εταιρίες που στηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν επιφέρουν καμία αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες με οικονομικούς όρους ενώ σίγουρα μολύνουν αισθητικά τις περιοχές που φυτρώνουν οι ανεμογεννήτριες.

Υπάρχει έστω και 1 ευρώ μείωση στην τιμή ενέργειας που πληρώνει ένα νοικοκυριό στην Μάνη ή στην Βόρεια Εύβοια λόγω των ανεμογεννητριών;

Όχι ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα ευρώ μείωση στην κυριολεξία, οι εταιρίες ενέργειας εξαπατούν τις τοπικές κοινωνίες, δωροδοκούν και λεηλατούν!

Και αυτό το σκηνικό ασχήμιας δεν συμβαίνει μόνο στην Βόρεια Έυβοια και στην Μάνη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Οι εμπλεκόμενες εταιρίες για να καταφέρουν να κυριαρχήσουν στα ελληνικά βουνά, χτίζουν προσβάσεις στην κυβέρνηση και χτίζουν προσβάσεις στις τοπικές κοινωνίες εξαγοράζοντας τους δήμους, πληρώνοντας έως και 50.000 ευρώ για κάθε ανεμογεννήτρια ή πληρώνοντας έως 200.000 ευρώ όσους αντιδρούν ή κινήματα κατά των ανεμογεννητριών…

Στην Μάνη φημολογείται ότι δωροδίκησαν κάποιους, ενώ κάποιος υπερτοπικιστής για να σωπάσει πήρε 100.000 ευρώ.

Στην Μάνη π.χ. πάνω από την Φανερωμένη, στα Βουνά του Δρύαλλου εμφανίστηκαν 14-15 ανεμογεννήτριες, για τις οποίες η εμπλεκόμενη εταιρία φημολογείται ότι εξαγόρασε πολίτες και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης…

Δεν υπάρχουν αποδείξεις, κανείς δεν θα μιλήσει, αλλά οι ενεργειακές εταιρίες στην Βόρεια Εύβοια και στην Μάνη ξέρουν καλά την δουλειά της παραπληροφόρησης…

Κεφάλαια από τις ενεργειακές εταιρίες δίδονται στους δήμους για έργα καλλωπισμού π.χ. πως κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στην Αρεόπολη της Μέσα Μάνης θα πουν πολλοί, από τα κεφάλαια του δήμου θα απαντήσουν άλλοι, είναι έτσι ή είναι χρήματα που έχουν προσφέρει οι εταιρίες με τις ανεμογεννήτριες για να κάμψουν τις αντιδράσεις;

Στην Βόρεια Εύβοια, η κατάσταση είναι τραγική…

Οι εικόνες από drones δείχνουν ότι τα βουνά της Βόρειας Εύβοιας έχουν πλημμυρίσει από ανεμογεννήτριες, δεν προσφέρουν τίποτε στην μείωση του κόστους ενέργειας στις τοπικές κοινωνίες και μολύνουν αισθητά το περιβάλλον.

Στην Βόρεια Εύβοια, επίσης φημολογείται ότι οι δωροδοκίες δήμων είναι επίσης κοινός τόπος για να σταματήσουν οι αντιδράσεις.

Το βασικό ερώτημα είναι το εξής:

Πέραν από την εταιρία ενέργειας που κερδίζει, οι τοπικές κοινωνίες τι κερδίζουν; Απολύτως τίποτε.

Οι ανεμογεννήτριες είναι μια απάτη, ντυμένες με τον μανδύα της πράσινης ανάπτυξης, της ανανεώσιμης ενέργειας και κρύβουν το άσχημο πρόσωπο τους.

Μια ανεμογεννήτρια για να κατασκευαστεί απαιτεί υψηλό κόστος ενέργειας μολύνει για να παράγει καθαρή ενέργεια αλλά η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι προκλητική!

Έχει αποδειχθεί π.χ. στην Μάνη όπου φημίζεται για τα περάσματα αποδημητικών πουλιών ότι σκοτώνονται χιλιάδες από τις ανεμογεννήτριες…

Η πράσινη ανάπτυξη και οι δήθεν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια απάτη, εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Δυστυχώς όμως οι πολίτες εξαγοράζονται, λαδώνονται, κοινώς τα παίρνουν για να σιωπούν και οι εταιρίες μοιράζουν χρήμα για να κερδίσουν την σιωπή…

Την ίδια στιγμή η προπαγάνδα οργιάζει, όσοι δεν στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη είναι οπισθοδρομικοί λένε… Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη….

Ντροπή και αίσχος…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.