Hellenic Train:Οι Ιταλοί που φεύγουν αλλά μένουν

Το τελευταίο διάστημα οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τους Ιταλούς της Hellenic Train, που θέλουν να φύγουν αλλά δεν φεύγουν τελικά.

Στον κύκλο της φημολογίας δεν είναι εντελώς αμέτοχα και τα κυβερνητικά στελέχη, που πιθανότατα δεν θα «τα έβαφαν μαύρα» αν έφευγαν οι Ιταλοί. Βεβαίως για να φύγουν κάποιος πρέπει να πάρει την εταιρεία – μονοπώλιο του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Αλλά ποιος να θέλει να την πάρει με το σιδηροδρομικό δίκτυο να παραπαίει; Γιατί κάτι ακούμε για Γάλλους, μόνο που οι Γάλλοι όταν ήταν να πάρουν την τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστριψαν κανονικά. Ακούγεται, όμως, και εγχώριος παίκτης, που αν είναι της λογικής του αλεξιπτωτιστή μάλλον δεν θα ωφελήσει πολύ τους πολύπαθους σιδηροδρόμους. Εντωμεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας μετά την τραγωδία στα Τέμπη έχει αποψιλωθεί.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος Dario Lo Bosco, αντικαταστάθηκε χθες από τη Sofia Nasi, στέλεχος της μητρικής FSI. Ο διευθύνων σύμβουλος Μaurizio Capotorto, που θέλει διακαώς να απεμπλακεί και βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην Ιταλία, μένει μέχρι την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2023.

Εν τω μεταξύ, η προσέγγιση των Ιταλών στον πολύπειρο Θανάση Ζηλιασκόπουλο, πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει διατελέσει για πέντε χρόνια και επικεφαλής της πάλαι ποτέ δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως μαθαίνουμε δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει.

Δεν είναι και εύκολη απόφαση να πάρει κανείς αυτό το ρίσκο. Αν και η πλευρά του Δημοσίου, μετά το κάζο στις ελληνικές ράγες, θα ήθελε μια έμπειρη φωνή στη διοίκηση της ιταλικής θυγατρικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.