Θεσσαλονίκη: «Ουρλιάζανε, κι εμείς μέσα στα αίματα δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

«Άνθρωποι ουρλιάζανε για βοήθεια κι εμείς μέσα στα αίματα να βλέπουμε φωτιές και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να σωθούμε». Συγκλονίζει ο ομιλία της Εύης Τσάπαρη, επιζήσασας της τραγωδίας των Τεμπών, έξω από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να μην το θυμηθούμε μόνο σήμερα που κλείνει ο ένας χρόνος να μην το ξεχάσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι όσοι φταίνε από τον πιο χαμηλά ιστάμενο μέχρι το πιο υψηλά ιστάμενο. Να τιμωρηθούνε, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αυτό που πάει να γίνει είναι μία αηδιαστική συγκάλυψη που δεν θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας, ούτε εμείς που ακόμα βλέπουμε εφιάλτες που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και που φοβόμαστε ότι θα πεθάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, ούτε και αυτοί οι γονείς, οι συγγενείς οι φίλοι των παιδιών των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα.

Δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του, στηρίξτε μας γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα από εμάς, απλά έτυχε να είμαστε εμείς. Μόνο αυτό ζητάμε και να μην το ξεχάσουμε ποτέ» καταλήγει η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Το κλίμα είναι από νωρίς στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης είναι φορτισμένο καθώς μικροί και μεγάλοι ήρθαν κρατώντας από ένα λουλούδι στο χέρι για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 57 νεκρούς.

Στεφάνια και κάρτες από πολίτες που ήρθαν από κάθε γωνία της χώρας θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί.

Δείτε φωτογραφίες: 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.