Ποιοι πολιτικοί και «ολιγάρχες» προστάτευαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη;

Ποιοι είναι οι πολιτικοί και οι «ολιγάρχες» οι οποίοι προστάτευαν τον μακαρίτη πλέον Βαγγέλη Ζαμπούνη;

Γιατί η δολοφονία του μπορεί εκ πρώτης όψεως να είναι ποινικό ζήτημα αλλά στην πραγματικότητα έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Από μόνη της δημιούργησε πολλά εύλογα ερωτήματα.

Τι γύρευε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έξω από τα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πειραιά, κατά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας το Οκτώβριο του 2018;

Τότε του είχαν στήσει καρτέρι στην ακτή Κονδύλη έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και άνοιξαν πυρ εναντίον του, με το πιστόλι των δραστών να παθαίνει εμπλοκή. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια, αλλά επιβίωσε.

Κανείς όμως δεν εξήγησε ποτέ για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί.

Με ποιους πολιτικούς συναντιόνταν ο Β.Ζαμπούνης και φυσικά με ποια ιδιότητα;

Οι πολιτικοί που τον συναντούσαν δεν ήξεραν το ποινικό του παρελθόν; Σαφώς και το γνώριζαν. Για ποιο λόγο λοιπόν συναναστρέφονταν μαζί του;

Στην Μύκονο με ποιον «βαρόνο» συνεργάζονταν και από κοινού έλεγχαν την «νύχτα» του νησιού, η οποία είναι πολύ προσοδοφόρα;

Χθες γράφτηκε σωρεία άρθρων και έγιναν δεκάδες ρεπορτάζ για την δολοφονία του αυτή καθεαυτή, για τον τρόπο που του έστησαν ενέδρα και πολλές άλλες λεπτομέρειες που σίγουρα έχουν ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη του αιματηρού περιστατικού αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το αυτονόητο.

Ο εκλιπών είχε μαζί του βαρύ οπλισμό!

Συγκεκριμένα Β.Ζαμπούνης, εκτός από το Glock των 9 mm που κατείχε, φυσικά χωρίς άδεια, είχε στο πορτμπαγκάζ κι ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο AK-47 των 7,62 χλστ. με δύο γεμιστήρες!

Όταν είναι παράνομο ακόμα και σουγιά να έχεις στο αυτοκίνητο γιατί θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή, ο νεκρός κυκλοφορούσε με πολεμικό οπλισμό χωρίς να ανησυχεί για τυχόν ελέγχους της ΕΛΑΣ! Γιατί άραγε;

Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ένας απλός πολίτης (πόσο μάλλον ένας βαρυποινίτης), με τέτοιο οπλισμό, να περνάει καθημερινά δίπλα από περιπολικά και από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην «ιδρώνει το αυτί του»;

Από που αντλούσε αυτή την αυτοπεποίθηση και αυτή την σιγουριά;

Το σημαντικότερο όμως ερώτημα όλων είναι το πώς ενεπλάκη ο Β.Ζαμπούνης στο εμπόριο καυσίμων!

Μάλιστα ένας ποινικός, με φάκελο πολλών «χιλιομέτρων» βρέθηκε να έχει υπό την ιδιοκτησία του 15 πρατήρια καυσίμων! Έτσι τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.

Με ποια εχέγγυα, οι μεγάλες εταιρείες δίνουν σε έναν βαρυποινίτη πρατήρια καυσίμων;

Τι χρήματα παρουσίασε ως εγγύηση; Από που τα βρήκε; Αναρωτήθηκε κανείς;

Πέραν των εταιρειών, η Εφορία τι έκανε; Τα βρήκε όλα σύννομα και φυσιολογικά;

Σε μία περίοδο που η Εφορία κυνηγάει φοιτητές που κάνουν ιδιαίτερα για να μην είναι βάρος στους γονείς τους και θεωρεί τεκμήριο ακόμα και το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά, ένας άνθρωπος της νύχτας μπαίνει στον χώρο των καυσίμων δεν βλέπει τίποτε το μεμπτό;

Αν ήταν έτσι τότε όλοι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούσαν να γίνουν «μεγαλοπετρελαιάδες» και «μεγαλοβενζινάδες», αλλά δεν μπορούν, οι θέσεις αυτές, όπως και άλλες ανάλογης κερδοφορίας, είναι «πιασμένες» για λίγους και «εκλεκτούς».

Αυτή η «είσοδος» του Β.Ζαμπούνη στον χώρο των καυσίμων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε πολιτική κάλυψη.

Σε μία χώρα όπου όλα τα τηλέφωνα παρακολουθούνται είναι ανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι το πολιτικό σύστημα δεν φέρει καμία ευθύνη…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.