Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και την σύλληψη του ατόμου που πυροβόλησε με την ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, αναζητούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Από έρευνα που έγινε στο γήπεδο στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, εντοπίστηκε πλήθος από κροτίδες, φωτοβολίδες αλλά και κομμάτια ρούχων που προσπάθησαν να κάψουν ορισμένοι μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν ένας τρόπος προκειμένου να μην βρεθεί DNA ή άλλο υλικό στα ρούχα τους.
Νωρίτερα το enikos.gr, ανέφερε ότι 8 από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, όπως και να υποβληθούν σε τεστ εξακρίβωσης για το εάν υπάρχει πυρίτιδα πάνω τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 30 άτομα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές λόγω εμπλοκής τους σε επεισόδια σε γήπεδα, αλλά και σε υποθέσεις οπλοκατοχής και ναρκωτικών.
Τι ψάχνουν οι αρχές
Η αστυνομία, μέσα από τη μέθοδο του DNA, των αποτυπωμάτων, τις καταθέσεις και την ανάλυση του οπτικού υλικού επιχειρεί να συλλέξει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης. Μάλιστα, οπτικό υλικό από δύο κάμερες εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται επίσης πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.
«Οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες», ανέφερε αστυνομικός των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη όταν ναυτική φωτοβολίδα τον έπληξε στον μηρό.
Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».