Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τελευταίος σταθμός η τουρκική πρεσβεία για συνάντηση με την μουσουλμανική μειονότητα

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να ζουν ειρηνικά» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα.

Οι κοινές δηλώσεις ήταν γενικά σε καλό κλίμα και αυτό που ξεχώρισε ήταν η παρέμβαση – απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο όταν εκείνος έκανε δυο φορές αναφορά σε «τουρκική μειονότητα».

Μεγάλο κέρδος εκτός από τις συμφωνίες που υπογράφηκαν ήταν η υπογραφή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της «Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας των Αθηνών».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στην Αθήνα και θα αναχωρήσει και αργότερα από το προγραμματισμένο.

Στην τουρκική πρεσβεία βρίσκεται αυτή την ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είχαν προηγηθεί οι κοινές δηλώσεις που παραχώρησαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν, θέλησε να συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνάντησης του τελευταίου με τον πρωθουπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα σήμερα (7/12).

Ο Αταμάν μετέβη στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, όπου γνώριζε πότε και τι ώρα θα βρισκόταν εκεί ο Ερντογάν, με τους δύο άνδρες να έχουν έναν σύντομο διάλογο.

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/12/erdogan7.jpg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.