ΔΗΜΑΡΧΕ, κύριε Ζέρβα γιατί δε λέτε ποιός ,επίμονα σας έπεισε για την αγορά των λεωφορείων της Λειψίας;(ΒΙΝΤΕΟ)

Γ.Αθανασίου

Πολύ μελάνι χύθηκε για την αγορά των 49 λεωφορείων της Λειψίας που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης το 2021, στα ΜΜΕ της πόλης και όχι μόνο.

Να δεχθούμε καλοπροαίρετα -για όσα έχει πει ο κ Ζέρβας- ότι η αγορά αυτή θα βοηθούσε τόσο τον ΟΑΣΘ,όσο και τους ταλαιπωρημένους επιβάτες αυτής της πόλης.

Ακόμα και σήμερα στο κάδρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται μόνο ο Δήμαρχος κ Ζέρβας.

Γιατί δε βγαίνετε να πείτε, ποιός σας πίεσε και με εμμονή ήθελε αυτά τα λεωφορεία;

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ γνωρίζοντας αυτή την πρόθεσή σας, αποφάσισε μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια ότι είναι κατάλληλα αυτά τα λεωφορεία.

Ποιός ανάγκασε το τεχνικό κλιμάκιο του ΟΑΣΘ να υπογράψει την καταλληλότητα αυτών των λεωφορείων;

Είναι ορισμένα ερωτήματα, που έστω και των υστέρων αναμένουν απάντηση.

Μάλιστα,οι υποσχέσεις της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ κ Γιώργου Σκόδρα ήταν τέτοιες, που ετοιμάζονταν να κάνει διαγωνισμό για αγορά ανταλλακτικών και μονάδων κλιματιστικών ,ύψους 1.800.000 ευρώ περίπου.

Αντιλαμβάνεται κανείς για τι μέγεθος  σκανδάλου μιλάμε;

Σήμερα μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο 23-25 από αυτά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τα λεωφορεία τα αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από την Λειψία έναντι 11.000 ευρώ το καθένα και τα παραχώρησε στον ΟΑΣΘ προκειμένου να ενισχυθεί το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη.

Για μια “απίστευτη σπέκουλα” αναφορικά με τα λεωφορεία της Λειψίας μίλησε  (12/7/2021) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι “εμείς είμαστε εδώ, για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα κι όχι προβλήματα στις λύσεις”.  

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγόρασε 49 λεωφορεία από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας (έναντι 11.000 ευρώ έκαστο) και τα παραχώρησε στον ΟΑΣΘ.
“Προφανώς κάποιοι έχουν ξεχάσει ποια ήταν η εικόνα της πόλης στις αστικές συγκοινωνίες το 2019 και ποια είναι σήμερα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η δικιά μας Διοίκηση, δεν κουνά απλά το δάκτυλο, δεν περιγράφει το πρόβλημα, ούτε κρύβεται, όπως έκαναν πολλοί άλλοι, αλλά συμμετέχει σε κάθε λύση. Εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα leasing, εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα ΚΤΕΛ και εμείς ήμασταν εκείνοι που, όταν προσφέρθηκαν αυτά τα λεωφορεία από τη Λειψία, απευθυνθήκαμε στον ΟΑΣΘ”, εξήγησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ως προς το σκέλος του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.
Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης κλιματισμού, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως ήταν γνωστό ότι τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Λειψία δεν έχουν κλιματισμό και για τον λόγο αυτό είχε περιληφθεί σχετική πρόβλεψη στους όρους του χρησιδανείου με τον ΟΑΣΘ, τους οποίους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο («Ωσαύτως με δαπάνες του χρησάμενου (ΟΑΣΘ) θα γίνουν και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές των οχημάτων κριθούν απαραίτητες κατά τη θέση αυτών σε κυκλοφορία -ενδεικτικά: κλιματιστικά, διαμόρφωση εσωτερικού, χρωματισμός αμαξώματος, τοποθέτηση εκδοτικών/επικυρωτικών εισιτηρίων κλπ»).

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέφερε την πληροφορία ότι ο ΟΑΣΘ αναμένεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλίσει και τη συντήρηση των οχημάτων αλλά και την τοποθέτηση κλιματιστικών. «Όλα αυτά εκφεύγουν από τις δικές μας ευθύνες. Τα έχουμε προβλέψει και τα έχουμε βάλει στους όρους του χρησιδανείου, που προστατεύει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα λεφτά των πολιτών”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» ο ΟΑΣΘ καλείται να πληρώσει ποσό 300.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ αξίας 72.000 ευρώ (συνολικά 372.000 ευρώ) για την μεταφορά των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, συνολικό ποσό 15.500 ευρώ για «Τεχνική Μελέτη και έκδοση δελτίου ΚΤΕΟ- μεταβίβαση- Ταξινόμηση- έκδοση άδειας κυκλοφορίας». Επίσης, ο Οργανισμός ενέκρινε συνολικό ποσό 111.600 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του που αφορά δαπάνη για «έξοδα αποθήκευσης και φύλαξης των πενήντα λεωφορείων σε Γερμανία». Αυτό σημαίνει ότι για όσο διάστημα τα λεωφορεία παραμένουν στην Γερμανία φυλάσσονται σε αποθήκη που πληρώνει ο ΟΑΣΘ. Συνολικά δηλαδή, ο Οργανισμός καλείται να πληρώσει μέχρι στιγμής 499.100 ευρώ για αποθήκευση, συντήρηση και μεταφορά των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, εάν τα οχήματα χρειάζονται αντικατάσταση φίλτρων, όπως ακούγεται στους διαδρόμους του ΟΑΣΘ, αυτό απαιτεί ένα επιπλέον μεγάλο κόστος. Το ίδιο θα συμβεί εάν αποφασιστεί να εξοπλιστούν με κλιματιστικά, τα οποία δε διαθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

3.jpg
1.jpg

Δείτε τώρα, ένα τελευταίο πρωτοσέλιδο της ”ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ” Αρ. Φύλλου #980 – 01.07.2023 (τοπικής εφημερίδας) που χρεώνει όλη τη δαπάνη στο Δήμο Θεσσαλονίκης,δηλ την αγορά, την φύλαξη και τη μεταφορά των λεωφορείων από την Γερμανία.

Τι λέει κάτω δεξιά;

Οτι ο Δήμος ζημίωσε τα ταμεία του με 1.000.000 ευρώ που είναι πασιφανές ψέμα.

Άλλωστε η συγκεκριμένη εφημερίδα υποστηρίζει καθαρά την υποψηφιότητα Αγγελούδη και μπορεί να γράφει ότι θέλει για τον αντίπαλό του!!!

Έτσι λοιπόν, ενώ όλοι βάλλονται κατά του Δημάρχου για τα επονομαζόμενα ”σαπάκια του Ζέρβα”, άφησαν στο απυρόβλητο τον πρώην Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ Γ.Σκόδρα που ήταν ο έτερος πρωταγωνιστής ή αν θέλετε και ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής (ας ασχοληθεί η δικαιοσύνη και με αυτή την περίπτωση) αυτής της αγορά!!!

Το ερώτημα που προκύπτει,αν ο ΟΑΣΘ και ο κ Γ.Σκόδρας δεν ήθελε αυτά τα λεωφορεία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προέβαινε σε αυτή την αγορά;

Μα, φυσικά ΟΧΙ!!!

Προσωπικά έδωσα μεγάλη μάχη για τα κακώς κείμενα μέσα από ντοκουμέντα στην εκπομπή μου στη ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ στο youtube.

Παρακάτω θα δείτε απόσπασμα με όσα τραγελαφικά παρουσιάσαμε για την απόκτηση των λεωφορείων της Λειψίας  και την αλαζονεία ενός διοικούντα  δημόσιου οργανισμού (ΟΑΣΘ) που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ,λες και το βγάζει από την τσέπη του!!!

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή μου στις 29/6/2021

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.