Τι ανέφερε ο Χ.Σταϊκούρας για τον ΟΑΣΘ και τι θα συμβεί μέχρι τέλους του έτους

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως… επισήμανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι στις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στην πόλη τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία και επιβεβαίωσε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σταϊκούρας είπε σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ:
«Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους». Πρόσθεσε πως η λογική της κυβέρνησης δεν είναι να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να τα μεταθέτει στο μέλλον, αλλά να τα λύνει και εξέφρασε τη βούληση για επισκέψεις, σε συστηματική βάση, στον ΟΑΣΘ και το μηχανοστάσιό του.
 Σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντικό αριθμό από τα πρώτα οχήματα που θα δρομολογηθούν στη χώρα (100 από τα συνολικά 250):
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πολύ πρόσφατα την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ενώ σε ό,τι αφορά το δίκτυο των φορτιστών τους, είπε:
 «Επισκεφτήκαμε τις αντίστοιχες υποδομές στην Αθήνα για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραλάβουμε και να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη όπως πρέπει, και το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

Η ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» πραγματοποείται με τη συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιας για θέματα Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, του Υφυπουργού Υποδομών αρμόδιου για θέματα Υποδομών Νίκου Ταχιάου, του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Κώστα Μαγουλά.

Μετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κεντρικής Μα-κεδονίας Πάρης Μπίλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δερμουτζίδης, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Σ. ΟΣΕΘ Ιωάννης Τόσκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Νικόλαος Κουρέτας, ο Πρόεδρος Εγνατίας Οδού Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ο Προϊστάμενος (ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ) Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπύρος Σκλάβος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης και η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.