Εκρήξεις στην Νέα Αγχίαλο: Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16

Απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης, καθώς οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα από το πολεμικό υλικό που καίγεται. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις της αεροπορικής βάσης αλλά και της πυροσβεστικής. Ωστόσο οι εκρήξεις είναι ισχυρές με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνο να γίνει απόπειρα κατάσβεσης της φωτιάς.

Έχει αποκλειστεί όλη η περιοχή γύρω από την αποθήκη που γίνονται εκρήξεις και έχει δημιουργηθεί μία ζώνη στην οποία δεν πλησιάζει κανένα πυροσβεστικό όχημα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για την ζημιά.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Σε πλήρη εξέλιξη εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου με ιδιωτικά σκάφη και σκάφη του λιμενικού. Ηλικιωμένοι και ανθρωποι με τα παιδιά τους και τα κατοικίδια τους στα χέρια εγκαταλείπουν την περιοχή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.