Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στον διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Δείτε την πράξη 214)

«Φρένο» βάζει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την πράξη 214/2023 του ΣΤ’ κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, που δημοσιεύουν τα Συγκοινωνιακά Νέα, «κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών του τμήματος 5 της προμήθειας με τίτλο ‘Ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας τιμής, ανά Τμήμα, για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης’».

Η κινέζικη εταιρεία Yutong, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Κοπελούζου είναι ο προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μέτρων με ελάχιστη αυτονομία 180 χιλ. Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το σχέδιο σύμβασης απορρίφθηκε μεταξύ άλλων καθώς συντρέχουν λόγοι συμμετοχής εταιρείας από την Κίνα, δηλαδή της «YUTONG CO LTB».

Δείτε την πράξη 214 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύουν τα Συγκοινωνιακά Νέα:

ΠΡΑΞΗ-214-ΤΟΥ-2023-ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ-YUTONG

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.