«Στον αέρα» η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ως είθισται πριν από κάθε εκλογική διαδικασία, εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στις 51 σελίδες αναφέρονται πληροφορίες και οδηγίες, ενώ περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας και οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες.

Την εγκύκλιο υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και περιέχει πληροφορίες για την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθμό των βουλευτών της κάθε περιφέρειας, την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

Ακόμη οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.

Αναφορά γίνεται και στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν την ημέρα της ψηφοφορίας και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.