Μετά τα βρεφικά γάλατα, αντικλεπτικά σε ξυραφάκια και… σαρδέλες – Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με αντικλεπτικά συστήματα σε τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», για το οποίο έκανε δηλώσεις στην εκπομπή Live News, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιαδης, δήλωσε ότι αν και το καλάθι δεν έχει στόχο να λύσει το πρόβλημα, μέχρι στιγμής, η τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του απέδειξε ότι είναι ένα τέχνασμα που πέτυχε να βάλει τις αλυσίδες τροφίμων σε πρωτοφανή μεταξύ τους ανταγωνισμό, καθώς οι αλυσίδες προσπαθούν κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν καλύτερες τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού και αναφέρθηκε σε καλάθι αλυσίδας που από τη μία εβδομάδα στην άλλη είχε τιμή χαμηλότερη ως 30%.

Για την εικόνα με τα αντικλεπτικά είπε ότι υπάρχουν σε πολλές χώρες.  Όπως ανέφερε, οι αλυσίδες που έχουν βάλει αντικλεπτικά υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα είδη, όπως γάλατα σαρδέλες, ξυραφάκια υπάρχουν οργανωμένες σπείρες, που στέλνουν ανθρώπους και τα κλέβουν εκ συστήματος, για να τα πουλάνε σε παζάρια ή για να τα διακινούν με άλλους παράνομους τρόπους. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα γάλατα είναι περιζήτητα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και ότι οι αλυσίδες δεν τοποθετούν τα αντικλεπτικά για να αποθαρρύνουν ανθρώπους με ανέχεια, αλλά τους συστηματικούς κλέφτες.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο MEGA, μετά την τοποθέτηση αντικλεπτικών στα βρεφικά γάλατα, πλέον οι καταναλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την εικόνα των αντικλεπτικών στις κονσέρβες με σαρδέλες και αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και όχι σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα.

Οι εικόνες ανθρώπων να κλέβουν στα σούπερ μάρκετ κάποτε προκαλούσαν σοκ, αλλά σήμερα είναι σχεδόν καθημερινότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καταναλωτές είναι αντίθετοι με την κλοπή, ωστόσο θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα στον επισιτισμό και ζητούν από το κράτος να πάρει μέτρα στήριξης για να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να κλέβουν. Τα αντικλεπτικά παίρνουν μορφή τσουνάμι και μπαίνουν παντού, από τους καφέδες των 2,5 ευρώ και τα γάλατα, ως τις οδοντόβουρτσες και τα μέλια.

Και αυτό είναι μια εικόνα που εμφανίζει τους Έλληνες ως κλέφτες, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολου Ραφτόπουλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.