Σε δεινή οικονομική κατάσταση όλοι οι πάροχοι συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ)

Για να μην κουράζουμε με πολλά λόγια, η κατάσταση περιγράφεται με μια φράση : “για φυλακή είναι όλοι” !

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται όλοι οι …εκτελεστικοί φορείς συγκοινωνιακού έργου, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης του λειτουργικού τους κόστους, από την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Οι εγκεκριμένες πιστώσεις τελείωσαν νωρίτερα από το αναμενόμενο, ταυτόχρονα οι ανάγκες του κράτους να πληρώσει επιδόματα, να στηρίξει τα νοικοκυριά από την αύξηση της δαπάνης για ρεύμα και φυσικό αέριο, σημείωσαν τρομακτική αύξηση και τελικά …άδειασαν τα ταμεία και δεν υπάρχουν λεφτά για ΚΤΕΛ, ΟΑΣΘ, ΟΑΣΑ !

Οι υπάλληλοι που “βγάζουν τα λεφτά” στα Υπουργεία, δεν έχουν καταλάβει τίποτε από τα αδιέξοδα στα οποία περιήλθαν οι πάροχοι και κινούνται με τους γνώριμους ρυθμούς και …αργούν. Αργούν σε όλα κι αυτό έχει συνέπειες στη μισθοδοσία των χιλιάδων οδηγών.

 

Υπό κατάρρευση τα 8 ΚΤΕΛ που παρέχουν αστική συγκοινωνία σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα 8 ΚΤΕΛ, που ανέλαβαν για λογαριασμό των κρατικών αρχών (ΟΑΣΑ – ΟΣΕΘ), την εκτέλεση αστικών δρομολογίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τους οφείλονται τεράστια ποσά από το κράτος, ενώ στην Αθήνα τα ΚΤΕΛ δουλεύουν δωρεάν από τις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν, αλλά να οφείλουν τη μισθοδοσία και τα καύσιμα.

………………………………………..

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.