Κακοκαιρία Εva: Ανώδυνο το πρώτο κύμα, παραμένουν τα… δύσκολα σε όλη τη χώρα

Ομαλά πέρασε, όπως φαίνεται, το πρώτο κύμα της κακοκαιρία Eva, που πλήττει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου (5/11). Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν στην Αθήνα, ωστόσο δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 12:30, μετά τα μεσάνυχτα, που ξεκίνησε η κακοκαιρία Eva, το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής χτύπησε μόλις 13 φορές και αυτές όχι για απάντληση υδάτων, αλλά μόνο για κοπές δέντρων.

Οι τρεις αφορούσαν το κέντρο της Αθήνας και άλλες τέσσερις κυρίως προς τα νότια και δυτικά (Καλλιθέα, Σαλαμίνα, Νίκαια, αλλά και Κορωπί)

https://youtu.be/OKTy4LgVLRQ

Σε ένα άλλο περιστατικό, κεραυνός έπεσε σε φοίνικα στο Χαϊδάρι με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξουν άλλες ζημιές ή τραυματισμοί.

 

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν όμως μια δύσκολη ημέρα όλη την Κυριακή για μεγάλα τμήματα της χώρας.


Παρόλα αυτά, οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ είναι ακόμα σε ισχύ για όλη τη χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

«Ήχησε» το 112

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο, προειδοποιητικά μηνύματα έλαβαν κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Εύβοια, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία και Δ. Ελλάδα.
Κακοκαιρία δύο φάσεων

Το πέρασμα της κακοκαιρίας είναι ισχυρό στην Αττική και ο κίνδυνος να δημιουργήσει προβήματα στο νομό είναι σοβαρός σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN, χαρακτήρισε την Eva ως κακοκαιρία που θα εξελιχθεί στην Αττική σε δύο φάσεις.

Σε πρώτη φάση, το λεκανοπέδιο επηρεάστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου θα “έπεσε πολύ νερό”. Το πρωί της Κυριακής θα συνεχίσει να βρέχει σε αρκετές περιοχές στην Αττική.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται μετά τις 14:00 της Κυριακής. Όπως υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: “Από τις 14:00 το μεσημέρι θα υπάρξουν περιοχές στην Αττική που θα ξεπεράσουμε τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.