Θεσσαλονίκη: Τι έγινε μέχρι σήμερα με τις λεωφορειολωρίδες;-Τι θα γίνει με τα ΤΑΧΙ;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Γιώργος Αθανασίου

Επαναλειτουργούν, μετά από χρόνια, οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων, την αύξηση της ταχύτητά τους και, συνεπώς, την αξιόπιστη εκτέλεση των δρομολογίων;

Ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος που δόθηκαν οι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΟΑΣΘ και Τροχαίας.

Από τότε έως σήμερα τι έχει γίνει;

Κάμερες διαθέτουν όλες οι λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη (άξονας Μοναστηρίου – Εγνατία, άξονας Εθνικής Αντιστάσεως – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου, Αγγελάκη, Τσιμισκή, άξονας Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Λεωφόρος Στρατού, Μητροπόλεως, Γεωργίου Παπανδρέου). Εκτός ενεργοποίησης παραμένουν οι κάμερες στην οδό Εγνατία, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής του μετρό.

Δείτε τι δήλωσαν ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Κ.Ταγγίρης και ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θ.Γερμανός,στις 27 Σεπτεμβρίου 2022:

Ποιό είναι το πρόστιμο;

Το πρόστιμο για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδα είναι 100 ευρώ. Σε περίπτωση στάθμευσης εντός λεωφορειολωρίδας, πέραν του προστίμου, αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται από την Τροχαία.

Ποιοί άλλοι επιτρέπετε να κάνουν χρήση των λεωφορειολωρίδων;

Στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, πέραν των λεωφορείων, επιτρέπεται η κυκλοφορία των τουριστικών και σχολικών λεωφορείων, των δικύκλων, των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά).

Επιπλέον, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, επιτρέπεται και η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, αρκεί να μεταφέρουν επιβάτη και η στάση για επιβίβαση ή αποβίβαση να γίνεται στις ειδικές εσοχές.

Σε περίπτωση που το ταξί δεν μεταφέρει επιβάτη, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στις λεωφορειολωρίδες από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Από τότε που δημιουργήθηκαν οι λεωφορειολωρίδες, τα ΤΑΧΙ δίνουν αγώνα για να διέρχονται εντός τις λεωφορειολωρίδας ή να κάνουν πιάτσα ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης εντός των λ/φ.

Ενώ,αρχικά κατάφεραν να πάρουν παράταση όπως γράψαμε παραπάνω – μέχρι το τέλος του 2022,μπόρεσαν να πάρουν νέα παράταση έως το τέλος του 2023!!!

Σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο,όλοι οι λ/φ είναι ένα απέραντο πάρκιγκ για ΙΧ και κατειλημμένες από άτυπες πιάτσες ταξιτζήδων.

Τι έπραξε το αρμόδιο Υπουργείο για το μπες βγες των ΤΑΧΙ στους λεωφορειόδρομους και ποια η θέση του ΟΣΕΘ;

Η πρόσφατη ιστορία ξεκίνησε στις 26-4-2021, όταν ο τότε Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε το χατίρι των ταξιτζήδων και τους έβαλε (παρέτεινε παλιότερη απόφαση) στις λεωφορειολωρίδες, “προσωρινά” μέχρι την 31-12-2021.

ΦΕΚ Β’ 1706/21

 

Στις 31-12-2021, ημέρα που έληγε η “προσωρινή” άδεια, ο νέος Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, έδωσε παράταση για έναν ακόμη χρόνο,     μέχρι 31-12-2022, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του αρμόδιου κρατικού φορέα (ΟΣΕΘ)

ΦΕΚ Β’ 6475/21

 

Επειδή η 31-12-2022, πλησιάζει, το Υπουργείο ξαναζήτησε τις απόψεις των φορέων. Οι ταξιτζήδες θέλουν φυσικά να παγιωθεί το καθεστώς, αλλά ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ: Να τελειώνουν οι παρατάσεις, να μην επιτρέπονται τα ταξί στις λ/δ , για να κινούνται ελεύθερα τα αστικά του ΟΑΣΘ, που πλέον καλύπτουν ικανοποιητικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες “προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών”.

έγγραφο 3020/29-9-2022, ΟΣΕΘ

Πότε επιτέλους σε αυτή την πόλη θα εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη;

 

Με πληροφορίες από sakisgeorgiadis.blogspot.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.