ΦΕΥΓΕΙ Ο “ΡΑΦΑΗΛ” ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η “Σοφία” με καταιγίδες, χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Απομακρύνεται ο «Ραφαήλ» που έπληξε τη χώρα την Παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά και έτσι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες.

Από τις βραδινές ώρες όμως, από τα βορειοδυτικά νέο κύμα κακοκαιρίας η «Σοφία» θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα, αρχικά το Ιόνιο και τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της «Σοφίας», θα είναι το δριμύ ψύχος καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.