Στις 20 Απριλίου 2021 αποχωρεί ο σύζυγός από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, λόγω οικογενειακών προστριβών.
Στις 21 Απριλίου 2021 πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο η 7 μηνών Ίριδα.
Στις 6 Απριλίου 2021 γίνονται συνεννοήσεις με τους δικηγόρους για την υποβολή του αιτήματος διαζυγίου στο ζευγάρι, ενώ στις 7 Απριλίου 2021 το ζευγάρι ενημερώνει τα μέλη της οικογένειας.
Στις 8 Απριλίου 2021 εισάγεται η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στις 11 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, η οποία τής προκαλεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη. Σημειώνεται ότι ο πατέρας βρισκόταν δίπλα στην Τζωρτζίνα και στη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της, μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή.
Συνταρακτικές αποκαλύψεις: Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο των 3 παιδιών και οι τρομερές «συμπτώσεις»
Την ίδια ώρα, καθηλωτικές είναι και οι μαρτυρίες των γιατρών όσον αφορά στα μυστηριώδη επεισόδια που παρουσίαζε η 9χρονη Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου της Πάτρας, λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Όπως μετέδωσε το MEGA, όλες οι εξετάσεις της ήταν καθαρές, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα δεν λειτουργούσαν, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν τα επεισόδια σπασμών που περιέγραφε η μητέρα, περίεργα, ανεξήγητα και αιφνίδια. Σημειώνεται ότι κανένας γιατρός η νοσηλευτής δεν ήταν παρόντας όταν άρχιζαν.
«Θα δικαιούτο αυτό το παιδί να έχει προβλήματα, όμως είναι αρκετά περίεργο ότι τα εμφάνισε αιφνιδίως, μετά από μήνες που ήταν στο σπίτι και δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως έχω πάρει το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα και όπως έχει πει και η ίδια στις συνεντεύξεις της. Ξαφνικά μπαίνοντας στο νοσοκομείο αρχίζει να κάνει τέτοιου είδους επεισόδια τα οποία δεν σταμάτησαν με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα. Αυτό είναι περίεργο. Όπως είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν ποτέ στη ΜΕΘ Παίδων», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός της Τζωρτζίνας.
Τα λόγια των γιατρών επιβεβαιώνει πάντως και η ίδια η μητέρα.
Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας. Στις 4 Απρίλιου του 2021, έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ παρά τη συνεχή παρακολούθηση των γιατρών από 4 νοσοκομεία για 9 ολόκληρους μήνες, κανείς ποτέ δεν κατάφερε να προσδιορίσει τι προκαλούσε τα προβλήματα στην υγεία της.
«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε, γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στο φάκελο της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως «μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου». Όταν έφτανα οι γιατροί στο δωμάτιο της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», πρόσθεσε η γιατρός της Τζωρτζίνας.
Ακόμα, δε, και το 24ωρο εγκεφαλογράφημα που έγινε λίγες μέρες πριν το κοριτσάκι πεθάνει, δεν κατέγραψε κανένα επεισόδιο σπασμών.
«Η 24ωρη καταγραφή με εγκεφαλογράφημα που έγινε στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε ίσως να μας δείξει που οφείλονται αυτά τα επεισόδια, αν είναι επεισόδια σπασμών και το τι συνέβαινε. Από όσο ξέρω το εγκεφαλογράφημα, δεν ανέδειξε επεισόδια σπασμών», ανέφερε.
Τα βίντεο, οι κάμερες και η απώλεια συνείδησης
Έκδηλος ήταν πάντως και ο προβληματισμός των γιατρών για το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο στη ΜΕΘ, παρά μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο της, ζητώντας έτσι από τη μητέρα να τραβήξει κάποια βίντεο όταν ξεκινούσαν τα επεισόδια, μήπως και διαπιστώσουν τι έφταιγε.
«Απ’ ό,τι φαινόταν από τα μόνιτορ και τα βίντεο που είχαμε, δεν έμοιαζαν ούτε με νευρολογικά, ούτε με καρδιολογικά, γενικώς μας προβλημάτιζε πάρα πολύ η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας. Δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που τα δημιουργούσε. Και απ’ όσο ξέρω δεν κατέληξαν κάπου ούτε οι γιατροί στην Αθήνα», πρόσθεσε η γιατρός που είδε τα βίντεο με τα επεισόδια της 9χρονης στο δωμάτιο της, περιγράφοντας ακόμα και απώλεια συνείδησης:
«Όσο ήταν στην Πάτρα και πριν μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, κάποια επεισόδια καταγράφηκαν σε βίντεο, όχι όλα όμως γιατί ήταν αρκετά, περισσότερα από 3. Έχω δει ένα – δύο επεισόδια στα βίντεο. Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν».
Και ενώ όλες οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας εξακολουθούσαν να είναι καθαρές, τα επεισόδια σπασμών συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα οι γιατροί να σκεφτούν αν θα πρέπει να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο, ως ύστατη προσπάθεια να εξηγήσουν τι συμβαίνει.
«Υπήρχε προβληματισμός σε όλους, για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν. Μετά από 3 επεισόδια που είχε κάνει, είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, ανεπίσημα, να βάλουμε κάμερες για να μπορέσουμε να δούμε τι προηγείται της έναρξης του επεισοδίου και καθότι αυτά τα επεισόδια παρουσιάζονταν μόνο στο δωμάτιο και ποτέ στη ΜΕΘ. Αλλά μετά αποφασίσαμε να διακομισθεί το παιδί στο Αγλαΐα Κυριάκου και έτσι δεν μεταφέραμε πότε τη σκέψη μας αυτή για την τοποθέτηση καμερών», είπε η γιατρός.
Τελικά, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου μετά από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου, κατέληξε στο δωμάτιο της. Ήταν ημέρα Σάββατο (Σαββατοκύριακο, όπως και οι θάνατοι των δύο μικρότερων κοριτσιών), ενώ ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο της σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται πάντως να ρίξουν φως στο μυστήριο του θανάτου της, κατευθύνοντας και τις έρευνες για τους θανάτους τόσο της 3,5 ετών Μαλένας, όσο και της 7 μηνών Ίριδας.