Ο θίασος των αρίστων «παίζει» με τους αδικαιολόγητους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ

Με τα διαφημιστικά σποτάκια του Πλεύρη και παιχνίδια με τους αριθμούς, επιχειρεί να πετάξει από πάνω του την ευθύνη των αδικαιολόγητων θανάτων από τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός θίασος των αρίστων

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η χώρα βρίσκεται σε αρνητική πρωτιά θανάτων, με 141 νεκρούς ανά εκατομμύριο, φτάνοντας συνολικά τους 24.507 θανάτους. Οι αριθμοί σοκάρουν και η κυβέρνηση πανικόβλητη αναζητεί διέξοδο μέσα από τα οικεία μονοπάτια της επικοινωνιακής φούσκας.

Η εποποιία της προπαγάνδας

Μπροστά στη χωρίς προηγούμενο τραγωδία που εκτυλίσσεται στα νοσοκομεία της χώρας, στην προσπάθειά της να αποφύγει τις ευθύνες, καταφεύγει σε φτηνά «κόλπα». Ο αδιανόητα αμετανόητος κ. Πλεύρης, η καταλληλότερη όπως φαίνεται επιλογή Μητσοτάκη για το Υπουργείο Υγείας, «έσπρωξε» κι άλλα λεφτά –πέρα από τα 4 εκατ. στα κανάλια για τον εμβολισμό- σε «χολυγουντιανές» διαφημιστικές παραγωγές, για να μας πει πως: «Είμαστε περήφανοι για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Και συνεχίζουμε»!

Έτσι ακριβώς κλείνει το αποθεωτικό για την κυβέρνηση σποτάκι του υπουργείου Υγείας, εν μέσω ενός ασύλληπτου θανατικού που εξελίσσεται στα δημόσια νοσοκομεία.

Και μπορεί να μην έχουμε νοσοκομεία, αλλά χάρη στον απτόητο κ. Πλεύρη βλέπουμε θαυμάσιες εικόνες που ωραιοποιούν την κατάσταση των ΜΕΘ, την ώρα που 75 από τους 100 ασθενείς εκτός ΜΕΘ χάνονται καθημερινά.

Ασέβεια προς τους νεκρούς και παιχνίδια με τους αριθμούς

Το εξόχως προπαγανδιστικό σποτ, προκάλεσε την αναμενόμενη οργισμένη αντίδραση των υγειονομικών. Για ασέβεια προς τους νεκρούς και διαστρέβλωση της πραγματικότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να είναι πιο ταπεινό τούτες τις μέρες, γιατί όπως ανέφερε «ο αριθμός των νεκρών αγγίζει το 75% εκτός κανονικών ΜΕΘ, και τα νοσοκομειακά μικρόβια θερίζουν ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ».

Και κάπου εδώ ξεκινάει και το παιχνίδι της κυβέρνησης με τους αριθμούς. Διότι, την ώρα που το υπουργείο Υγείας δίνει κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, σε κεντρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας υπάρχουν διασωληνωμένοι και νέοι σε ηλικία ασθενείς που «βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους πάνω από πέντε ημέρες και πολλοί χάνουν τη ζωή τους», σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Γιαννάκου.

Όταν η αναμονή ασθενών για ΜΕΘ έφτανε μέχρι χθες τους 60, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και το σύστημα του υπουργείου δίνει κενές θέσεις, τότε είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παίζει με τους αριθμούς, για να καλύψει την τεράστια ευθύνη της για τους αδικαιολόγητους θανάτους που συμβαίνουν καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών έχει καταγγείλει την ύπαρξη και μαϊμού ΜΕΘ, καθώς η κυβέρνηση έχει βαφτίσει αίθουσες χειρουργείων, ανάνηψης κλπ. ως μονάδες εντατικής θεραπείας. Αλλά, ως γνωστό, και κανονικές μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι κάτω από 50% υποστελεχωμένες. Γι΄ αυτό και δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

Κυβέρνηση με σήμα τους αδικαιολόγητους θανάτους

Κι όταν το 75% των νεκρών είναι διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, τότε μιλάμε για αδικαιολόγητους θανάτους, όπως έδειξε και η μελέτη των κ. Τσιόδρα –Λύτρα την οποία τάχα αγνοούσε ο κ. Μητσοτάκης όταν έλεγε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει διαφορά για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Επίσης, αδικαιολόγητοι θάνατοι σημειώνονται και στις υποστελεχωμένες πτέρυγες νοσηλείας των νοσοκομείων. Εκεί, όπου ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς, εντελώς απομονωμένους λόγω κόβιντ και χωρίς καμία βοήθεια από τους άλλοτε συγγενείς – συνοδούς. Πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για εντολές προέδρων και διοικητών νοσοκομείων να εφημερεύουν (στις πτέρυγες νοσηλείας κόβιντ) γιατροί άσχετων ειδικοτήτων: ψυχίατροι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ.

Σε ανοικτή επιστολή γιατρών, επιστημονικά υπεύθυνων σε τμήματα επειγόντων περιστατικών, από 26 δημόσια νοσοκομεία αναφέρονται περιστατικά αδικαιολόγητων θανάτων, λόγω διάλυσης της επείγουσας ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πλεύρης: Ο εφιάλτης της δημόσιας Υγείας

Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σημειώνονται και στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου με εντολή της κυβέρνησης έμπειρο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει μετατεθεί σε κέντρα εμβολιασμού!!

Ο κ. Πλεύρης, όμως ενέταξε τα στρατιωτικά νοσοκομεία στη διάθεση του ΕΣΥ , με τροπολογία που ψηφίστηκε μόλις χθες στη Βουλή, αλλά δεν φρόντισε να στείλει πίσω το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου από τα κέντρα εμβολιασμού, παραδίνοντας ένα ακόμη υποστελεχωμένο νοσοκομείο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Με δεδομένη τη φανατική του προσήλωση στο ξήλωμα της δημόσιας Υγείας, η σκοπιμότητα της κίνησής του είναι ολοφάνερη.

Σύμφωνα με επιστολή του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ) ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό εργαστηρίων του νοσοκομείου, έχουν εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά, ζητούν προσλήψεις υγειονομικών και την απεμπλοκή από τα εμβολιαστικά κέντρα του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Κι ενώ κάθε δώδεκα λεπτά πεθαίνει ένας ασθενής από κορονοϊό, ο πάλαι ποτέ «Μωυσής πρωθυπουργός» και οι άριστοι υπουργοί του, αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, πλασάρουν ανερυθρίαστα το «όνειρό» τους για ιδιωτικοποίηση και της Υγείας, όπως έκανε πάλι χθες σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, εκθειάζοντας το παράδειγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης, το οποίο ιδιωτικοποίησε.

Έτσι, από «κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο», όπως την ξέραμε, μετατρέπεται πλέον σε κυβέρνηση με σήμα τους αδικαιολόγητους θανάτους!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.