Σε σεμινάριο που πρέπει να διδάσκεται στις σχολές της αστυνομίας παραπέμπει η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου ο σύζυγός της Καρολάιν να ομολογήσει ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα.
Οι έλληνες αξιωματικοί είχαν συλλέξει προσεκτικά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο σύζυγος έλεγε ψέματα αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της Καρολάιν, τα κρατούσαν όμως ως επτασφράγιστα μυστικά.
Ο λόγος είναι ότι έπρεπε να παρουσιαστούν όλα μαζί, ώστε ο δολοφόνος να μην μπορεί πλέον να βρει δικαιολογίες για το σενάριο που είχε στήσει προκειμένου να καλύψει το στυγερό έγκλημα.
Οι άνδρες της αστυνομίας γνώριζαν ότι είχαν απέναντι τους έναν σκληρό και εξαιρετικά ψύχραιμο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν είχε σπάσει ούτε μία φορά, ακόμα και στην κηδεία της γυναίκας του. Άρα το σοκ θα έπρεπε να ήταν μεγάλο και σε καμία περίπτωση ο πιλότος δεν θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος ώστε να το αντιμετωπίσει.
Η επιχείρηση κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα μέσω μίας διαρροής, που όμως δεν έγινε από άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Ευτυχώς, μαζεύτηκε γρήγορα και το σχέδιο προχώρησε με ταχύτητα και επαγγελματισμό.
Οι αστυνομικοί είχαν τέσσερα ισχυρά χαρτιά – στοιχεία στα χέρια τους που διέψευδαν τους ισχυρισμούς του πιλότου. Έπρεπε όμως να τα παρουσιάσουν όλα μαζί, και όχι υπό καθεστώς προαγωγή ως υπόπτου.
Ο πιλότος παρά το αρχικό σοκ, παρέμεινε ψύχραιμος επί ώρες και προσπαθούσε να δικαιολογήσει κάθε ένα από τα ατράνταχτα τεκμήρια που του παρουσίαζαν οι έλληνες αστυνομικοί. Ήταν τέτοια η ψυχραιμία του που σε καμιά φάση δεν κάλεσε δικηγόρο. Ακόμα και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί τον αντιμετώπιζαν όχι ως μάρτυρα, αλλά ως τον κύριο ύποπτο του εγκλήματος.
Έπειτα από 7 ώρες, έσπασε και ομολόγησε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ολυμπία, εάν η επιχειρήση δεν είχε γίνει με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να τον μεταφέρουν αιφνιδιαστικά από το νησί και την συγκινησιακή φόρτιση του μνημοσύνου με ελικόπτερο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανάκριση, είναι αμφίβολο εάν θα είχε σπάσει.