Πόσο χρήσιμη είναι η καραντίνα; – Συνεχής αύξηση κρουσμάτων στην Β.Ελλάδα μετά από 3 εβδομάδες lockdown

Η βόρεια Ελλάδα μετά από, σχεδόν, τρεις εβδομάδες σε lockdown, είναι γίνεται “case study” αποτυχίας σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 905 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Η υστερία επιδημιολόγων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Η ιός δεν μπορεί να περιοριστεί με μέτρα «καταστολής».

Το ίδιο ισχύει βέβαια και στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη που περιέργως δείχνουν να αγνοούν την βασική αρχή: Τέτοιοι ιοί μεταδίδονται όταν υπάρχει ακόμα και η ελάχιστη ανθρώπινη δραστηριότητα. Περισσότερα τεστ περισσότερα κρούσματα. Η ύφεση που αναμένουν μέσα Δεκεμβρίου θα έρθει, όχι γιατί έχουν επιβάλλει καραντίνα, αλλά γιατί η μεταδοτικότητα θα κάνει φυσιολογική καμπύλη.

Τονίζουμε και πάλι: Το 70-80% του πληθυσμού μίας χώρας θα μολυνθεί ότι και να συμβεί αν δεν υπήρχε εμβόλιο. Με το ποσοστό των θανάτων να περιορίζεται στα νυν ποσοστά.

Οι θάνατοι δυστυχισμένων υπερήλικων άρρωστων που έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό είναι μια τραγική, αλλά απόλυτα προβλέψιμη πραγματικότητα. 

Όπως και το γεγονός ότι σε σχέση με τις λοιπές δυτικοευρωπαϊκές χώρες που οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την ταχύτερη μετάδοση του ιού και δεν είχαν εμβολιαστεί οι πληθυσμοί με το εμβόλιο της φυματίωσης (όπου ήταν  υποχρεωτικό στις νεαρές ηλικίες, δηλαδή σε Ελλάδα και κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ, έχουν διασωθεί με σχετικά μικρές απώλειες), η χώρα μας παραμένει «φωτεινή» εξαίρεση από άποψη κρουσμάτων και θανάτων.

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν πέσει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες στα χερσαία σύνορα της χώρας ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.