Σε μια πρωτοφανή ενέργεια τα Τίρανα κήρυξαν ανεπιθύμητη στην Αλβανία την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους. Το αλβανικό καθεστώς, υποκινούμενο άγνωστο από ποιες αλλότριες δυνάμεις -ίσως από την Άγκυρα ή από τις μαφίες που δεν επιθυμούν ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην ελέγχονται- αντί να εκτονώνει την κατάσταση μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα επιλέγει την κλιμάκωση.
Μετά την απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία 52 Ελλήνων πολιτών, το καθεστώς χασισοφυτεία έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, την οποία χαρακτήρισε Persona non grata και της απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Κύπρια ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους, ανέφερε στο SigmaLive, πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια, να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίσταση μου, ούτε την βούληση μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε τη χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στη περιοχή αλλά και τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας» που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.
Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι πλέον εμφανές ότι το καθεστώς των πρεζέμπορων επιχειρεί μέσα από την ένταση να ματαιώσει τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, εξέλιξη που εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως η δολοφονία Κατσίφα ήταν σχεδιασμένη προβοκάτσια εθνοϊσλαμιστικών αλβανικών κύκλων.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)