Διαβάστε με προσοχή αυτή την περίεργη δήλωση κατα Καμμένου.

«Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός «ψυχρού» βαλκανικού πολέμου, επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή»

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν μίλησε για αμυντική συμμαχία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σκοπίων, Αλβανίας και Σερβίας. Ποιον ακριβώς «ψυχρό βαλκανικό πόλεμο» υπηρετεί; Διότι η πρόταση του Καμμένου στην ουσία συνιστά ένα ενιαίο βαλκανικό μέτωπο αμυντικής συνεργασίας, που εξαλείφει κάθε εστία πολέμου ανάμεσα στις χώρες. Ποιον ακριβώς βαλκανικό πόλεμο φοβάται λοιπόν ο εμπνευστής αυτής της δήλωσης; Κατά του Μαυροβουνίου; Κατά του Κοσσυφοπεδίου; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση σε μία τέτοια Βαλκανική συνεργασία να στραφεί η Αλβανία κατά του Κοσσυφοπεδίου; Η Σερβία κατά του Μαυροβουνίου;

Θα ήταν λοιπόν αστειότητα αυτός ο ισχυρισμός, Εάν στην ουσία δεν αντέγραφε τους τουρκικούς ισχυρισμούς που εμφανίστηκαν σε τουρκικές εφημερίδες μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Διότι μία τέτοια συμμαχία έχει έναν και μοναδικό αντίπαλο. Την Τουρκία. Και εμποδίζει τα δόλια σχέδια της στα Βαλκάνια. Βάζει πλέγμα προστασίας απέναντι στον νέο οθωμανισμό και τον φονταμενταλισμό.

Την δήλωση αυτή λοιπόν, την έκανε ο κύριος Νίκος Φίλης στην Εφημερίδα των Συντακτών. Όχι ο Τσαβούσογλου στην Χουριέτ. Και προξενεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση γιατί κανείς δεν τον ρώτησε ποιον ακριβώς θεωρεί αντίπαλο σε αυτόν το «νέο βαλκανικό πόλεμο» που «οραματίζεται ο Καμμένος».

Όπως φυσικά δεν ρωτήθηκε από στελέχη του ΣυΡιζΑ στο παρελθόν για τις δηλώσεις του που αμφισβητούσαν την γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.