Tα δύο έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν την επιζήμια Εθνική πολιτική της ΝΔ στο Σκοπιανο

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γ.Αθανασίου

Η επιστολή του Κώστα Καραμανλή στάλθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο προς «την Αυτού Εξοχότητα Τζορτζ Γ. Μπους» στις 8 Απριλίου 2005. Η ελληνική πλευρά έχει ενημερωθεί για όσα προβλέπει το σχέδιο του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς το οποίο έχει κατατεθεί ως προσχέδιο απόφασης. Ο Κ. Καραμανλής τοποθετείται ο ίδιος επί του προσχεδίου και εκ των πραγμάτων εκφράζει την άποψη της ελληνικής πλευράς. Τον Νοέμβριο του 2004 οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πέρα από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο είναι αποκαλυπτικό, έχει σημασία ότι ο Κ. Καραμανλής έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που κατοχυρώνουν το όνομα Μακεδονία για τους γείτονες, να προκαταλάβει δηλαδή την ελληνική θέση χωρίς μάλιστα οποιαδήποτε ενημέρωση και συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ενώ έως τότε το αφήγημα της ΝΔ προς τους… ιθαγενείς προτάσσει μη διαπραγμάτευση του ονόματος και πολιτική συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, ο Καραμανλής έχει ήδη αποφασίσει ακριβώς τα αντίθετα.

Ο Καραμανλής λέει «ναι» και στα τρία πράγματα που προβλέπει ο Νίμιτς, τα οποία χωρίς καμία αμφιβολία παραχωρούν το όνομα «Μακεδονία» στους γείτονες. Το πρώτο είναι ότι η επίσημη ονομασία στον ΟΗΕ είναι «Μακεδονία-Σκόπια». Το δεύτερο, πως οι χώρες της υφηλίου μπορούν να ονομάζουν όπως θέλουν την πΓΔΜ και απλώς ο ΟΗΕ θα ενθαρρύνει (δεν θα απαιτήσει) τα κράτη-μέλη να βάζουν και τη λέξη Σκόπια και το τρίτο ότι δεν χρειάζεται καμιά αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ. Το τελευταίο σημείο, δηλαδή της μη υποχρέωσης της γείτονος χώρας για αλλαγή του συντάγματός της, ήταν και η απόλυτη παραδοχή εκ μέρους της ελληνικής πλευράς των αλυτρωτισμών που τότε σαφώς διατυπώνονταν σε άρθρα του συντάγματος της πΓΔΜ.

Αρα στην πρόταση αυτή δεν υπήρχε καμία αναφορά σε γλώσσα και ιθαγένεια, σε erga omnes και προφανώς ούτε σε αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος χώρας. Η βάση διαλόγου δηλαδή, ήταν οι απόλυτες θέσεις των γειτόνων μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ενώ αυτά συμβαίνουν τον Απρίλιο του 2005,πέντε χρόνια αργότερα ο ίδιος ο κ.Κουμουτσάκος επιβεβαιώνει την θέση αυτή στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Ακολουθεί η συνομιλία με τον κ.Βιτάλη όπου ξεκάθαρα φαίνεται πια είναι η θέση της κυβέρνησης ΝΔ για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

Για να δούμε στη συνέχεια τι έλεγε ο Γιώργος Κουμουτσάκος πριν 11 χρόνια.
Αφού αυτά έχουν ειπωθεί δημόσια, φανταστείτε τι μπορεί να υπάρχει στα «απόρρητα» από τον ελληνικό λαό. Έχει να κλάψει πολύς κόσμος στην «εθνοσωτήρια» παράταξη.

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/65559169_10215028397687118_5928617652460191744_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQmzzg5EJzcnxYYdJQh4T4UhibmHC20wro8T0myfiabqZfcTX6ZMPOYJVRDs2M5asiQ&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=c0bdd3310e76479a3994fe1ae4b0e313&oe=5DB74797

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.