Στο ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ παρίσταναν τους ”Μακεδονομάχους”,αλλά…

”Μπράβο” βρε Φώφη για τις επιλογές σου!!!
Συντενταγμένη κι αυτή στη συμφωνία των Πρεσπών.
Σας το έλεγα εδώ και μήνες ότι η πλειοψηφία των βουλευτών κατά βάθος ήταν σύμφωνη με την συμφωνία.
Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες των ”Μακεδονομάχων”

Κατεβάζουν υποψήφιο τον εθνικά επικίνδυνο Μπλέτσα που αναπαράγει την αλυτρωτική προπαγάνδα της δήθεν ψευτομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα! Κατά τα άλλα, τους πείραξαν οι Πρέσπες!

«Απόφαση πρωτοποριακή»

Μετά από δύο αναβολές, το Τριμελές Εφετείο Αθήνας (πρόεδρος Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος, μέλη Νίκη Καστανά, Ειρήνη Καλού) αθώωσε χθες πανηγυρικά τον αρχιτέκτονα Σωτήρη Μπλέτσα από την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων». Πρωτόδικα ο κ. Μπλέτσας είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή, επειδή διένειμε, στο αντάμωμα των Βλάχων στη Νάουσα, το 1995, ένα φυλλάδιο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Λιγότερο Χρησιμοποιούμενων Γλωσσών (EBLUL). Στο έντυπο καταγράφονταν 41 λιγότερο χρησιμοποιούμενες ή περιφερειακές γλώσσες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ανάμεσα σ’ αυτές αναφέρονταν πέντε για τον ελλαδικό χώρο (βλάχικα, αρβανίτικα, σλαβομακεδόνικα, πομάκικα, τούρκικα).

Το δικαστήριο δέχτηκε τη θέση του εισαγγελέα, Γεώργιου Παντελή, ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε η ύπαρξη των άλλων αυτών γλωσσών και ότι δεν ήταν δυνατόν αυτό το φυλλάδιο να προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στο κοινό. Πρόκειται για μια απόφαση «πρωτοποριακή», κατά το συνήγορο υπεράσπισης Λάμπρο Μπαλτσιώτη, η οποία δίνει τέλος και στο διασυρμό της Ελλάδας, που εμφανιζόταν να διώκει έντυπα που χρηματοδοτεί η ίδια η Κομισιόν και έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι Φώτης Κουβέλης, Νίκος Μπίστης, ο νομικός Γιάννης Κτιστάκης, ο γλωσσολόγος Σπύρος Μοσχονάς, ο γιατρός Γρηγόρης Οντριας, ο εκπρόσωπος του EBLUL Ντομένικο Μορέτι και ο υπογράφων «Ιός».

Κανείς από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Επικαλέστηκαν όλοι τις κακές καιρικές συνθήκες και πρώτος πρώτος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευγένιος Χαϊτίδης, ο οποίος είχε προκαλέσει την αρχική δίωξη.

(Ελευθεροτυπία, 19/12/2001)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.