Όταν ο Πάνος Καμμένος έδινε αγώνα για τον East Med, κάποιοι χλεύαζαν.

Εδώ και μια πενταετία, ο Πάνος Καμμένος αγωνιζόταν για την δημιουργία ενός αγωγού που θα παρέκαμπτε την Τουρκία και θα συνέβαινε το Ισραήλ με την Ευρώπη μέσω Ελλάδος και Κύπρου. Όταν ο νυν Υπουργός Άμυνας ως αντιπολίτευση τότε ανέλυε αυτό το σχέδιο, είχε γίνει μέχρι και αντικείμενο χλευασμού.

Όταν μάλιστα επέμενε για την αναγκαιότητα της στήριξης του στρατηγού Σίσι που εκθρόνισε την μουσουλμανική αδελφότητα από την Αίγυπτο, με την προοπτική της συμμαχίας των δύο χωρών ώστε να απομονωθεί η πολιτεία στην ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι θεωρούσαν πως άκουγαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Πριν από λίγες ώρες λοιπόν, υπεγράφη η έναρξη της υλοποίησης του αγωγού East Med. Ενός έργου απόλυτης γεωστρατηγικής σημασίας. Ενός έργου που διαγράφει την Τουρκία από τον ενεργειακό χάρτη. Ενός έργου που πραγματικά φαινόταν απίθανο να γίνει, αφού ο αγωγός Ισραήλ – Τουρκίας θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα όλων πλευρών. Και όμως, ο Πάνος Καμμένος και η κυβέρνηση τα κατάφερε. Ο αγωγός είναι γεγονός. Θα συνδεθεί και με την Αίγυπτο, πράγμα που δεν θα γινόταν ποτέ εάν κυβερνούσε ακόμα η μουσουλμανική αδελφότητα.

Και όλοι αυτοί που χλεύαζαν μπορούν τώρα να κλάψουν αγκαλιά με τον Ερντογάν και τον Ακκιντζί. Διότι οποίος υπηρετεί την πατρίδα και δεν πάει να βγάλει μεροκάματο από Αζέρους και τούρκους, υπηρετεί πραγματικά το έθνος.

Ας θυμηθούμε πως περιέγραφε πριν από δύο χρόνια ο Πάνος Καμμένος αυτό το μεγάλο έργο:

Για τον East Med

Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες χώρες για την επίτευξη συμφωνίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την Κύπρο θα συμπίπτει με τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Αιγύπτου και θα φθάνει μέχρι την Ηγουμενίτσα και τα ελληνικά κοιτάσματα και από εκεί προς την Ευρώπη δίνοντας λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της γηραιάς Ηπείρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.