ΠΡΩΗΝ ¨ΣΕΪΧΗΣ¨ ΤΗΣ ISIS : ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ¨

Εντυπωσιακές δηλώσεις από κρατούμενο στο Ιράκ, μέλος της ISIS : Ο Ερντογάν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου

Ο Εμπού Μανσούρ-  μέλος της ISIS που εδώ και 1,5 χρόνο είναι κρατούμενος στο Ιράκ και αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου, προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις σε συνέντευξη που έδωσε στο ICSVE. Ο Εμπού Μανσούρ περιέγραψε πως το 2016, υπό την προστασία της ΜΙΤ μετέβη στην Άγκυρα και εκεί περίμενε πως θα συναντούσε τον Ερντογάν , αλλά τελικά αυτή η συνάντηση δεν έγινε.

Το International Center for the Study of Violent Extremism – ICSVE, δημοσίευσε ρεπορτάζ που έκανε με τον Εμπού Μανσούρ Ελ Μαγκρίμπι-,μέλος της ISIS που κρατείται στο Ιράκ.

Οι εντυπωσιακές δηλώσεις του Εμπού Μανσούρ, αποκαλύπτουν τις συναντήσεις και τα παζάρια της ISIS με την Τουρκία.

……………..

Ο Μανσούρ υποστηρίζει πως ¨Η ISIS είναι ο πρέσβης της Τουρκίας¨. Το ρεπορτάζ που βασίστηκε στην πεντάωρη συνάντηση με μαζί του, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ICSVE στις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ο Μανσούρ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με την ΜΙΤ. Ο Μανσούρ λέει πως με πρόσκληση από την ΜΙΤ μετέβη στην Τουρκία όπου έμεινε μια εβδομάδα, προσθέτοντας πως σε κάποιες συναντήσεις ήταν και αξιωματικοί των ΤΕΔ.

…………………

Ο Μανσούρ περιγράφει πως οι τραυματίες μέλη της ISIS νοσηλεύονται στην Τουρκία, προσθέτοντας πως δεν πήραν όπλα από αυτήν. Επίσης δίνει εντυπωσιακές πληροφορίες σχετικά με την συμφωνία που είχαν με την Τουρκία για το εμπόριο πετρελαίου και σχετικά με το νερό.

………….

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται πως το 2013 ο μαροκινής καταγωγής  Εμπού Μανσούρ ήταν επικεφαλής πολυεθνικής μονάδας της ISIS που διασφάλιζε το πέρασμα ξένων μαχητών από την Τουρκία στην Συρία. Ο Μανσούρ λέει πως αργότερα είχε μια σειρά από διπλωματικές¨ συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Μανσούρ λέει πως αποστολή του στην ISIS ήταν οι σχέσεις με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και περιέγραψε το πώς γινόταν το πέρασμα ξένων μαχητών της ISIS από την Τουρκία στην Συρία. Ο Μανσούρ περιέγραψε πως η ISIS έδινε χρήματα στο δίκτυο που διασφάλιζε το πώς οι ξένοι που έφταναν στην Κωνσταντινούπολη θα περνούσαν στις πόλεις Γκαζιάντεπ, Αντάκεια και Σανλιούρφα, προσθέτοντας πως η δική του δουλειά ήταν να περνά με ασφάλεια αυτούς τους μαχητές στην Συρία.

Ο Μανσούρ λέει πως οργάνωνε το πέρασμα τους από τις περιοχές Τελ Αμπιγιάντ, Ιντλίμπ και Χαλέπι, πως στην αρχή ήταν απλά αρμόδιος  για την ¨πρόσληψη¨ αυτών των ατόμων , ενώ αργότερα έγινε διοικητής και μετέπειτα σεΐχης της ISIS.

O Μανσούρ υπολογίζει πως στο διάστημα 2014-2015 οι ξένοι μαχητές που πέρασαν στην Συρία ήταν γύρω στους 35.000

ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΤ

Μετά από την έναρξη της επίθεση του συνασπισμού που είχε επικεφαλής τις ΗΠΑ στην Ράκκα, στα έτη 2015-2016,  ο Μανσούρ λέει πως βρισκόταν στην Ράκκα, ενώ σχετικά με την νοσηλεία στην Τουρκία των τραυματισμένων μαχητών της ISIS, λέει τα εξής : ¨ Ανάμεσα στους ανθρώπους της ΜΙΤ και στην υπηρεσία ασφαλείας της ISIS, υπήρχαν συμφωνίες σχετικά με τις συνοριακές πύλες για τους τραυματίες. Μετείχα σε πολλές συναντήσεις με την ΜΙΤ¨.

¨ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΔ¨

Όταν ρωτάνε τον Μανσούρ ποιοι ήταν οι Τούρκοι αξιωματούχοι που μετείχαν στις συναντήσεις, αυτός απαντά ως εξής : ¨Υπήρχαν ομάδες. Κάποιες εξ αυτών ήταν της υπηρεσίας πληροφοριών και άλλες του στρατού. Υπήρχαν 3-5 διαφορετικές ομάδες. Οι περισσότερες συναντήσεις γινόταν σε στρατόπεδα στην Τουρκία ή σε γραφεία τους. Ανάλογα με το θέμα ήταν και οι αλλαγές. Ενίοτε βρισκόμασταν κάθε εβδομάδα. Αυτό άλλαζα ανάλογα με το τι συνέβαινε. ΟΙ περισσότερες συναντήσει γινόταν σε περιοχές κοντά στα σύνορα, ενώ κάποιες έγιναν στην Άγκυρα και άλλες στο Γκαζιάντεπ. ¨

…………

Ο Μανσούρ λέει : Βρισκόμασταν στην συνοριακή περιοχή και η Τουρκία ήθελε να ελέγχει τα σύνορα και την βόρεια Συρία. Στην πραγματικότητα δεν ήθελαν μόνο να ελέγχουν τους Κούρδους , αλλά ήθελαν τον έλεγχο σε μια περιοχή από το Κεσσάμπ μέχρι την Μοσούλη¨

¨ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ¨

Ο Εμπού Μανσούρ συνεχίζει ως εξής : Αυτή είναι η ισλαμιστική ιδεολογία του Ερντογάν. Θέλανε όλη την βόρεια Συρία. Αυτό το τμήμα της Συρίας ήταν τμήμα του οθωμανικού κράτους. Η συμφωνία Sykes Picot υπογράφηκε πριν από έναν αιώνα. Στις συναντήσεις μας συζητήσαμε την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό είναι το όραμα της Τουρκίας¨.

Ο Εμπού Μανσούρ λέει πως στις εν λόγω συναντήσεις οι Τούρκοι του έλεγαν πως αυτό είναι το όραμα του Ερντογάν και προσθέτει πως ¨Δεν μπορώ να πω αν αυτό είναι το όραμα του συνόλου της τουρκικής κυβέρνησης. Στην πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου υπήρχαν αρκετοί που εναντιώνονταν¨.

Ο Μανσούρ λέει πως οι συναντήσεις αυτές ήταν σημαντικές για την ISIS έτσι ώστε από τα μήκους 300 χλμ σύνορα, κάτω από την επωνυμία ¨ανθρωπιστική βοήθεια¨ να περνάνε σε αυτήν ιατρικά υλικά και τρόφιμα και προσθέτει πως ¨οι πύλες ήταν ανοιχτές¨.

Ο Μανσούρ λέει πως δεν πήραν όπλα από την Τουρκία δηλώνοντας πως ¨Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση πως μας έδωσε όπλα, διότι δεν πήραμε όπλα από την Τουρκία¨.

…………………

Ο Εμπού Μανσούρ λέει πως μεγάλο μέρος του πετρελαίου της ISIS πήγαινε στην Τουρκία, πως το θέμα αυτό δεν είχε τεθεί στις συναντήσεις και υποστηρίζει πως το εμπόριο πετρελαίου γινόταν από μεσίτες.

ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 500 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ISIS

O Εμπού Μανσούρ λέει πως οι διαπραγματεύσεις  για τους Τούρκους διπλωμάτες που απήχθησαν από την ISIS τo 2014 στην Μοσούλη, έγιναν στην Συρία και ότι για να αφεθούν ελεύθεροι, αποφυλακίστηκαν 500 μέλη της ISIS που βρισκόταν φυλακισμένα στις φυλακές της Τουρκίας.

……………

http://haber.sol.org.tr/dunya/irakta-tutuklu-isid-uyesinden-carpici-iddialar-erdogan-benimle-gorusmek-istedi-259256

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.