Η κόντρα Τσίπρα -Καμμένου στη Βουλή πριν λίγες μέρες, ήταν σκληρή και μάλλον αναμενόμενη. Ο Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Τσίπρας τον “αποκεφάλισε και περιέφερε το κεφάλι του στην Τουρκία”. Είναι αλήθεια ότι πριν ,κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, πολλές φορές ακούστηκε η άποψη ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να πάνε καλύτερα γιατί “έφυγε ο Καμμένος που ήταν βαρίδι”. Οι Τούρκοι δεν ήθελαν τον Καμμένο, αλλά όχι λόγω των δηλώσεων που έκανε για τα ελληνοτουρκικά. Εξίσου σκληρή δήλωση για να μην πούμε σκληρότερη έκανε ο Βαγγέλης Αποστολάκης πριν καν γίνει ΥΕΘΑ, μιλώντας για “εξαϋλωση Τούρκων” αν πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Δεν εξέφρασαν καμία ενόχληση οι Τούρκοι. Άλλο ήταν το θέμα τους με τον Καμμένο…
Ο Καμμένος ήταν και είναι “στόχος” για τους Τούρκους από πολύ παλιά. Από τότε που μαζί με λίγους ακόμη βουλευτές και τον Αντώνη Ναξάκη που σήμερα μιλά στο Militaire.gr επισκεπτόταν τον ηγέτη του PKK Α.Οτσαλάν. Ο Καμμένος είχε ενεργό εμπλοκή στην επιχείρηση διαφυγής του που κατέληξε με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη στην παράδοσή του. Οι Τούρκοι δεν συγχώρησαν ποτέ τον Καμμένο για τις σχέσεις τους με τους Κούρδους. ;Όπως και οποιονδήποτε άλλο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με τους Κούρδους.
Η φωτογραφία είναι από το 2003 στην κουρδική πόλη Λίτσε στην Τουρκία . Η πόλη είχε βομβαρδιστεί από τον τουρκικό στρατό .Νεκροί 2000 άνθρωποι. Πρωθυπουργός της Τουρκίας τότε η Τανσού Τσιλέρ. Είναι φωτογραφία από το αρχείο του συναδέλφου δημοσιογράφου Πάνου Πικραμμένου. Στο κέντρο της φωτογραφίας ο Πάνος Καμμένος , νεαρός τότε βουλευτής της ΝΔ . Δίπλα του ο Δημήτρης Βουνάτσος τότε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λέσβου. Δεξιά η Λούκα Κατσέλη ειδική σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου , και τότε επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ. Και τέλος ο Ηλίας Παπαηλίας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.Όπως σημειώνει ο Πάνος Πικραμμένος “είχαν το θάρρος να επικεφθούν την βομβαρδισμένη πόλη Λίτσε προκαλώντας τότε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης, που χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο … τρομοκράτη και τον καταζητούσε.
Ο Π.Καμμένος ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του για την Τουρκία. Σε επίσκεψή του στην Κύπρο ως ΥΕΘΑ πήγε στο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.Μιλώντας στο μνημόσυνο ο Καμένος είχε αναφερθεί στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, μιλώντας για τις εποχές που κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
Τέλος οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ο Καμμένος ως ΥΕΘΑ επέμενε στη ρίψη στεφάνου στην περιοχή των Ιμίων κάθε χρόνο στην επέτειο των Ιμίων.
ΠΗΓΗ : https://www.militaire.gr/to-kefali-toy-kammenoy-i-quot-pe…/…