Frontex: Κατά 39% αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές από Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισημαίνει τη στενή συνεργασία της με την Τουρκία στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, οι ροές από τη γείτονα χώρα παρουσιάζουν δραματική αύξηση.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Frontex, η είσοδος παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά αυξήθηκε κατά 39% κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2024. Εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη παρατηρείται σημαντική μείωση!

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής ανακοίνωσε ότι 37.163 άτομα διέσχισαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός για ολόκληρο το 2023 ήταν μόλις 15.000.

 

Οι διακινητές προτιμούν κυρίως ταχύπλοα σκάφη για να προσεγγίζουν τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς η ανίχνευσή τους είναι πιο δύσκολη. Μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούσαν τις παραδοσιακές λαστιχένιες λέμβους για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με την Frontex, αυτές οι αλλαγές στις πρακτικές εξηγούν την σημαντική αύξηση που παρατηρείται στην ανατολική Μεσόγειο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.