Anadolu: «Συστηματική παραβίαση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων» από την Ελλάδα

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για μία ακόμη φορά στοχεύει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και με προπαγανδιστικό άρθρο του στρέφεται κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για «συστηματική παραβίαση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, τα οποία κατοχυρώνονταν από τη Συνθήκη της Λωζάνης»!

(Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Κύμη της Ροδόπης)

Αναφέρει μάλιστα ότι η «τουρκική μειονότητα» είναι ενοχλημένη και προβάλει δηλώσεις του επικεφαλής του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Εκπαιδευτικών Δυτικής Θράκης», Αϊντίν Αχμέτ, ο οποίος μιλά για κλείσιμο σχολείων της μειονότητας από το ελληνικό κράτος.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν το μοτίβο της Άγκυρας, με τη συστηματική προπαγανδιστική προβολή μιας διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, που αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και βλέπει παντού καταπίεση από την Ελλάδα.

Αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικά τραγικής κυβερνητικής πολιτικής για τη Θράκη, τον ρόλο και τη σπουδαιότητα της οποίας για την Ελλάδα αγνοούν και υποτιμούν (είτε σκοπίμως, είτε άθελά τους) όλοι οι κατέχοντες τις υψηλές θέσεις, αφήνοντας το τουρκικό Προξενείο και τους υποτακτικούς του να αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Πρώτα προπαγανδιστικά βιολιά Anadolu και Daily Sabah

«Τέσσερα ακόμη σχολεία της τουρκικής μειονότητας θα κλείσουν στην περιοχή της Δυτικής Θρακικής, Κομοτηνή (Gümülcine), λόγω αυτού που οι ελληνικές αρχές αποκαλούν ανεπάρκεια μαθητών και οικονομικούς λόγους», σχολιάζει σχετικά και η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah.

Ο Αχμέτ είπε στο Anadolu, ότι η ελληνική κυβέρνηση «συνεχίζει την πολιτική της να κλείνει τα μειονοτικά σχολεία, με τη δικαιολογία ότι ο αριθμός των μαθητών πέφτει κάτω από τους 9 κάθε χρόνο».

Και προσθέτει: «Φέτος θα παραμείνουν κλειστά άλλα 4 σχολεία. Το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία Hacıören (σ.σ. Βυρσίνη), Keziren (σ.σ. Κύμη), Payamlar (σ.σ. Πλαγιά) και Karaköy (σ.σ. Παλαιό Κατράμιο) στην Ξάνθη στην επαρχία Ροδόπης».

Όπως τονίζει το Anadolu επικαλούμενο δήλωση του Αχμέτ, «η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης μειώνει τον αριθμό των τουρκικών δημοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη σε 231 το 1996 σε μόλις 86».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.