Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης”!

Απέσυρε σήμερα την πρόταση ανακοπής ο εισαγγελέας για τη νομιμότητα του καταστατικού του αθλητικού συλλόγου “Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης” και πλέον ο σύλλογος που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Το πρόβλημα, όπως είχε τεθεί από έναν ιδιώτη πρόεδρο συλλόγου, την πρώην πρωθυπουργό και επίτιμη πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελία Ροδόπης αρχικά, έγκειτο στον όρο “δυτική Θράκη”, καθώς αυτός δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για τον προσδιορισμό της Θράκης.

Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως στην Τουρκία, αλλά και σε αγγλόφωνες και γαλλόφωνες χώρες που “ακροβατούν” στον ορισμό της ως γεωγραφικής περιοχής. Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει και το μόρφωμα “ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” για να προωθήσουν και να καθιερώσουν τον όρο. Σήμερα στο δικαστήριο της Κομοτηνής η υπόθεση ουσιαστικά δεν εκδικάσθηκε, αφού η εισαγγελία απέσυρε το αίτημα ανακοπής, όμως ήταν από την μία πλευρά μόνος του ο Μιχάλης Κακουλίδης, πρόεδρος του  σωματείου Πόντου Θρυλορίου και από την άλλη μπόλικοι εκπρόσωποι συνδέσμων και συλλόγων. Ο ίδιος είπε ότι ο εισαγγελέας απέσυρε το αίτημα για δικονομικούς λόγους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.