ΜΚΟ παραδίδει δωρεάν μαθήματα της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα και μιλά για καταπίεση των «εθνοτικών»
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας της ΜΚΟ, στην ατζέντα της οποίας βρίσκεται και η εισαγωγή των «μακεδονικών» στα σχολεία της χώρας μας…
Επιβεβαιώνοντας απόλυτα όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον σκοπιανικό αλυτρωτισμό και… δοκιμάζοντας τα νερά, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, με την ονομασία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα makedonski.gr πως ιδρύθηκε το 2022. «Πρωταρχικός σκοπός του κέντρου είναι η διατήρηση και η καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα», σημειώνεται στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ, που είναι σαφέστατο πως στηρίζει την τακτική της στην αποδοχή από πλευράς της χώρας μας της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών για την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας».
Τέσσερα μόλις χρόνια μετά την υπογραφή αυτής της επονείδιστης συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπεράσπισή της από τη Νέα Δημοκρατία, που έκανε στροφή 180 μοιρών, δικαιώνονται όλοι όσοι προειδοποιούσαν για τις ολέθριες συνέπειές της, αφού δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς πώς θα μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους αλυτρωτικού πνεύματος επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που αναγνωρίζουμε επισήμως την ύπαρξη μιας εκτρωματικής «μακεδονικής γλώσσας».
Οι αλυτρωτικές διαθέσεις της συγκεκριμένης ΜΚΟ -η οποία έχει ιδρύσει την ιστοσελίδα που δεν δίνει κανενός είδους πληροφορίες για τη σύνθεση ή τη νομική μορφή της, αλλά παραθέτει μόνο ένα e-mail επικοινωνίας- είναι ξεκάθαρες από την στοχοθεσία της. Τι θέλουν ακριβώς να πετύχουν;
Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, θέλουν, πέρα από τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» μέσω της ιστοσελίδας, να υποστηρίξουν τη μελλοντική εισαγωγή των ψευδομακεδονικών σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, επιδιώκουν την ίδρυση παιδαγωγικών σχολείων/τμημάτων στα υπάρχοντα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας για την εκπαίδευση διδασκόντων της «μακεδονικής γλώσσας», καθώς και την έκδοση αναλυτικού προγράμματος και την παροχή διδακτικού υλικού.
Οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας «μειονότητας»
Από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους φροντιστήριο για κάποιον που θέλει να μάθει μια… ξένη γλώσσα, αλλά για μία οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας «μειονότητας» στην βόρεια Ελλάδα υπό την προστασία των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μάλιστα, δεν περιορίζονται στα θέματα της γλώσσας, αλλά ανοίγουν μια ευρύτερη ατζέντα, καθώς, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, θέλουν να τεκμηριώσουν τις «διαλέκτους της μακεδονικής γλώσσας» που ομιλούνται σήμερα στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν «ψηφιακή βάση δεδομένων “παραδοσιακών τοπωνυμίων”», αλλά και να τεκμηριώσουν τις «παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη ρητορική μίσους εναντίον «εθνοτικών Μακεδόνων» στην Ελλάδα.
Όσο για το ελληνικό κράτος; Συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, θυσιάζοντας πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για να υπερασπισθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ίδια στιγμή που οι Βούλγαροι παίρνουν όλα όσα θέλουν.