Deutschland über alles…

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενέκρινε 1,9τρισ. κρατικές ενισχύσεις και το 52% ήταν γερμανικές!

Αν υπήρχε κάποιος (λέμε τώρα) που θεωρούσε ότι η ΕΕ δεν είναι γερμανοκρατούμενη, πλέον θα πρέπει να εξαλείψει κάθε αμφιβολία. Η κρίση του κορονοϊού ξεγύμνωσε τελείως την υποκριτική «Ένωση» και έστειλε ηχηρά το μήνυμα που αναφέρουμε και στον τίτλο: Η Γερμανία πάνω απ’ όλα.

Η ευημερία της Γερμανίας πάνω απ’ όλα, η οικονομική στήριξη της Γερμανίας πάνω απ’ όλα, η οικονομική ενίσχυση των γερμανικών εταιρειών πάνω απ’ όλα.

Και δεν πάνε να πνιγούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι… Σάμπως ενδιαφέρει και κανέναν…

Πως το είπε να δείτε η Δανή Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ…
Α, ναι: «Το εκτεταμένο πρόγραμμα διασώσεων των γερμανικών εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία μπορεί να λειτουργήσει ως ατμομηχανή για την Ευρώπη».

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το 52% των 1,9 τρισ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέρχεται από τη Γερμανία, η οποία παρείχε ρευστότητα στις εταιρείες της. Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η παροχή ρευστότητας από την Γαλλία και την Ιταλία αντιπροσωπεύει περίπου το 17% (η κάθε μία) του παραπάνω συνόλου.

Ήδη οι λιγότερο πλούσιες χώρες της ΕΕ αντέδρασαν και χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή «παροχή πλεονεκτήματος στις γερμανικές εταιρείες για την επόμενη μέρα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.