Πληρώνεται η β’ δόση του επιδόματος παιδιού

Πιστώνεται αύριο Τρίτη η δεύτερη δόση του Επιδόματος Παιδιού στους λογαριασμούς 533.729 δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση Α21 και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Η τωρινή δόση αφορά το δίμηνο Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ περιέχει και αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την πρώτη δόση, που πληρώθηκε πριν το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά ποσά διευκρινίζεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ότι δόθηκαν σε 13.117 οικογένειες δικαιούχων με τη συνολική δαπάνη του Επιδόματος να φτάνει τα 139,8 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβλήθηκε το ποσό των 131,54 εκατομμύρια ευρώ ενώ στα αναδρομικά αντιστοιχεί το ποσό των 8,27 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Οργανισμός κάνει λόγο για αύξηση του πλήθους των δικαιούχων, αλλά και του συνολικού κονδυλίου που διατίθεται για το Επίδομα Παιδιού.

«Η αύξηση του πλήθους των δικαιούχων είναι ήδη εμφανής από το πρώτο 20ήμερο λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21. Στα τέλη Ιουλίου, όταν θα καταβάλλεται η Γ’ δόση 2018 και θα έχει εξοφληθεί πλήρως το πρώτο 6μηνο, εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο σε πλήθος δικαιούχων», διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Σε ό,τι αφορά το ποσό που διατίθεται τονίζεται ότι πέρυσι το πρώτο εξάμηνο είχαν πληρωθεί 291 εκατ. ευρώ σε δύο τριμηνιαίες δόσεις ενώ φέτος, με δύο διμηνιαίες δόσεις. έχουν πληρωθεί πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η δαπάνη μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να κυμανθεί στα 450 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21 θα επαναλειτουργήσει από αύριο, ενώ η τρίτη δόση του 2018, που θα αφορά του μήνες Μάιο και Ιούνιο, θα καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου, σε όσους δικαιούχους έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21, με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.