Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005 τα 10ετή ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005, πλησιάζοντας το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 3,203%. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το οποίο σημειώνει ότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων μειώνονται επί 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Επικαλούμενο πηγή κοντά στη διαδικασία, το Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα θα ζητήσει αυτή την εβδομάδα τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης κινήθηκαν σήμερα κοντά στα υψηλά επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τις προσδοκίες ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά έξι μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανάκαμψη των κινεζικών εξαγωγών που έκανε τους επενδυτές να ελπίζουν ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τόσο κακές όσο φαινόταν. Παρέμεινε στο επίπεδο αυτό σήμερα το πρωί, ανερχόμενη στο 0,05%.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στην έρευνα επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία του ινστιτούτου ZEW για τον Απρίλιο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, καθώς και στα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας για το πρώτο τρίμηνο που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η βελτίωση του χρηματιστηριακού και επενδυτικού κλίματος, η μείωση της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit, οι προοπτικές μίας καθοριστικής εξέλιξης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία του μεταποιητικού τομέα της Κίνας είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσαν αναλυτές της UniCredit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.