Tσακαλώτος σε Μητσοτάκη: Πώς θα αποζημιώσεις τη μεσαία τάξη;

Απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με αφορμή τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Reuters, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει τα εξής: «Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258€. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146€. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει π​ώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιώσει την μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επ​ί των κυβερνήσεων ΝΔ;».

Με λίγα λόγια, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το ετήσιο εισόδημα αυξήθηκε ενώ επί Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε.

Μητσοτάκης στο Reuters: Θα επιστρέψω στους πολίτες όσα τους πήρε ο Τσίπρας

«Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία, ενώ θα Θα επαναδιαπραγματευτώ την υποχρέωση της χώρας να επιτύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%.», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.