Κρατήστε το!!!Όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο οι αγορές θα προεξοφλούν κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών

Όπως πολύ σοφά σημειώνει ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης, δεν είναι δυνατόν τα περσινά θριαμβευτικά στρες τεστ να μεταμορφώνονται σε θρήνο μέσα σε μόλις 12 μήνες. Κάτι παρόμοιο όμως είχαμε δει και το 2009, όταν ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εξουσία. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των «υγιών αγορών» δηλαδή, όπως οι ομολογιούχοι, όταν ήρθε ο πανίσχυρος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υποτίθεται ότι θα μπορούσε και πιο εύκολα να κάνει δημοσιονομική πολιτική, οι επενδυτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Γνώριζαν βλέπετε πολύ καλά τι επρόκειτο να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη χώρα. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας που τον ψήφισαν δεν το είχαν καταλάβει. Όλο το σχέδιο ήταν η απόσυρση της Ελλάδας από τις υγιείς αγορές και η έφοδος των κερδοσκοπικών Vulture Funds, τα λεγόμενα «κοράκια» που συνοδεύουν παντού το ΔΝΤ, και «περιέργως» γνώριζαν το σχέδιο Παπανδρέου. Αυτοί που τον ψήφισαν δεν το γνώριζαν.

Μια επανάληψη παρατηρούμε και τώρα. Οι επενδυτές δεν μπορούν να γνωρίζουν την σκοπιμότητα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται και προεξοφλούν την άνοδο Μητσοτάκη στην εξουσία.

Αυτό όμως έχει ολέθριες συνέπειες για τις τράπεζες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θαυμάζουν το «μοντέλο Κύπρου». Το έχουν επαινέσει δημοσίως σε δεκάδες περιπτώσεις. Το περιβόητο μοντέλο Κύπρου όμως, δεν ήταν τίποτε άλλο από το κούρεμα καταθέσεων! Αυτή είναι ολέθρια ενέργεια, η οποία κλόνισε την τραπεζική πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και δη στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάποια βαθυστόχαστη ανάλυση γιατί οι επενδυτές ανησυχούν για τις ελληνικές τράπεζες. Προεξοφλούν ότι η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, θα συνοδευτεί με κούρεμα καταθέσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.