Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη: Νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ανάπτυξη υποδομών

Η Κρήτη στο επίκεντρο των τουριστικών επενδύσεων

Η Κρήτη συνεχίζει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους μεγάλους tour operators, με πολλές επιπλέον πτήσεις τσάρτερ και επέκταση της τουριστικής περιόδου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι διεθνείς αφίξεις στο νησί έφτασαν τα 3,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με πέρυσι.

Νέα projects πολυτελών ξενοδοχείων

Το νησί έχει γίνει πόλος έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, με νέα ξενοδοχειακά projects αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ να βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτά περιλαμβάνονται πάνω από 11.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες, που θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια.

Ανάπτυξη υποδομών ενισχύει τις επενδύσεις

Παράλληλα, τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως η ανάπτυξη του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι και η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενισχύουν περαιτέρω το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, καθιστώντας την Κρήτη ακόμα πιο ελκυστική για τουριστικές επενδύσεις.

Επένδυση Φωτιάδη στην Τριόπετρα

Στην Τριόπετρα του Ρεθύμνου, ο κυπριακός όμιλος Φωτιάδη προχωρά στην ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου 600 κλινών, με επένδυση που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, σπα, γήπεδο γκολφ και συνεδριακούς χώρους, προσβλέποντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Αναβάθμιση Blue Palace στην Ελούντα

Η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση της ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε. στην αναβάθμιση του Blue Palace στην Ελούντα, δημιουργώντας ένα πολυτελές τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει τρία πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελείς τουριστικές κατοικίες. Η επένδυση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου επισκεπτών.

Το mega project Elounda Hills

Το έργο Elounda Hills από την Mirum αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κρήτη, με εκτιμώμενο κόστος 800 εκατομμυρίων ευρώ. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία, μαρίνα και τουριστικές κατοικίες, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2032.

Νέα ξενοδοχεία από τον όμιλο Sani/Ikos

Το Ikos Kissamos, που αναμένεται να ανοίξει το 2026, είναι ένα από τα μεγαλύτερα projects του ομίλου Sani/Ikos στην Κρήτη. Το νέο πεντάστερο resort, το οποίο θα περιλαμβάνει 400 δωμάτια, bungalows και βίλες, αποτελεί επένδυση άνω των 125 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει 750 νέες θέσεις εργασίας.

Hilton επεκτείνεται στα Χανιά

Το νέο resort της Hilton στα Χανιά, το Imperial Flair Chania Old Town, θα ανοίξει το 2026 και θα αποτελεί μέρος της συλλογής Curio Collection by Hilton. Με 85 δωμάτια και πολυτελείς παροχές, το ξενοδοχείο θα στοχεύει στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών και θα ενισχύσει την τουριστική δυναμική της περιοχής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.