Eurostat: Στο 3,2%” τσίμπησε” ο πληθωρισμός της Ελλάδας τον Αύγουστο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για την ευρωζώνη

Στο 3,2%” τσίμπησε” ο πληθωρισμός της Ελλάδας  τον Αύγουστο από 3% που ήταν  τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η  Eurostat. Σημειώνεται δε πως  τον Αύγουστο του 2023 ο πληθωρισμός ήταν στο 3,5%.

Για την Ευρωζώνη

Ενώ όσον αφορά στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης επισημαίνεται πως αυτός υποχώρησε στο  2,2% τον Αύγουστο του 2024 σε ετήσια βάση από 2,6 %  που ήταν τον Ιούλιο και 5,2%  που ήταν 1 χρόνο νωρίτερα. Επίσης επισημαίνεται πως ο πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,4% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση  από 2,8%  που  ήταν τον Ιούλιο και 5,9% που ήταν 1 χρόνο νωρίτερα.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού στην ΕΕ  καταγράφηκαν στις χώρες: Λιθουανία (0,8%), Λετονία (0,9%), Ιρλανδία, Σλοβενία και στη Φινλανδία (1,1%), ωστόσο τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά εμφάνισαν  η Ρουμανία (5,3%), το Βέλγιο (4,3%) και η Πολωνία (4,0%).

Επίσης τα ίδια στοιχεία της Αρχής έδειξαν πως υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της Ευρωζώνης προήλθε  μεταξύ άλλων από τις υπηρεσίες (+1,88 εκατοστιαίες μονάδες, π.μ.) και ακολούθησαν τα είδη διατροφής, αλκοόλ και καπνός (+ 0,46 εκατοστιαίες μονάδες), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,11 εκατοστιαίες μονάδες) και η ενέργεια (-0,29 εκατοστιαίες μονάδες).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.