Αντιμέτωπες με το λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις γειτονιές των Αθηνών

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτούργησαν δεκάδες χρόνια και έθρεψαν οικογένειες και οικογένειες, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το λουκέτο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Η οικονομική κρίση δεν έπαψε ποτέ για τα καταστήματα που παλεύουν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

Τα συνοικιακά καταστήματα τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα μίνι μάρκετ, ακόμη και τα καταστήματα οπτικών, λειτουργούν με τεφτέρια, δηλαδή την ιδιότυπη πιστωτική κάρτα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με τους καταναλωτές – γείτονες, με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που κάποια στιγμή, αφού αποκτήσουν χρήματα είτε από μισθό είτε από συντάξεις, πληρώνουν το χρέος.

Η οικονομική ζωή του τόπου, αντί να προχωρά μπροστά βαδίζει με moon-walking σταθερά προς τα πίσω, χορεύοντας με ένα είδος απάθειας που εκπλήσσει το χορό της αδιαφορίας με παρτενέρ ένα κράτος που έχει άλλου είδους προβλήματα ν’ αντιμετωπίσει, όπως οι πληρωμές των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς και η εξεύρεση πόρων για νέα αντιπλημμυρικά, καθώς το έργο των θεομηνιών πιθανώς, να μην έχει τελειώσει ακόμη και βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.